מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אנטישמיות אכזרית נגד בן 12: הוכה הושפל וניצל ע"י עוברי אורח

אירוע אנטישמי מחריד התרחש בתחילת השבוע בוינה שבאוסטריה. ילד יהודי בן 12 הותקף על ידי ילדים מהכיתה שלו בדרכו הביתה. הם בעטו בו קשות והשפילו אותו גם בבית הספר, שם ההנהלה לא התייחסה לזה ברצינות

אנטישמיות אכזרית נגד בן 12: הוכה הושפל וניצל ע"י עוברי אורח
משטרת וינה - אוסטריה צילום: משטרת וינה

אמו של ילד יהודי בן 12 הגישה תלונה במשטרת וינה בגין תקיפה אכזרית של הילד בידי ילדים מהכיתה שלו. האירוע הקשה התרחש ברובע לאופולדשטאדט שבמחוז פראטרשטרן ב-21 באוקטובר. 

התקשורת האוסטרית דיווחה, כי הילד רב עם תלמיד אחר בבית הספר באותו יום, והוא הותקף מספר פעמים, הילד התוקף היכה אותו ובעט בו. ילד שני הצטרף אליו ותקף גם הוא את הילד היהודי בן ה-12. על פי הדיווח, עוברי אורח התערבו, והתקופים נמלטו, הקורבן פונה לבית החולים, המשטרה פתחה בחקירה.

האמא שוחחה עם אתר oe24 האוסטרי, וסיפרה כי הילד היה 24 שעות בבית החולים כשהוא עם חבורות ופציעות בכל גופו. היא סיפרה כי זאת לא הפעם הראשונה שהוא נקבל טיפול עקב תקיפה אנטישמית: היא סיפרה כי במהלך התקיפה בתחילת השבוע, נשמעו איומים אנטישמיים ללא הרף. אחד התעקפים צעק: "יהודי, אם תגיד משהו, אני אגיד לכולם שאתה יהודי - אז תראה מה יקרה לך". שני הנערים היכו ובעטו שוב ושוב בבני כשהוא שכב על הקרקע".

בדיווח נטען כי תקריות אנטישמיות "טאטאו מתחת לשטיח" על ידי האחראים בבית הספר. לדברי אמו של הקורבן,  ילד בכיתה חנק את בנה ב-1 באוקטובר וניסה לדחוף אותו במורד המדרגות. הקורבן סבל מפגיעה בצוואר ונאלץ ללבוש מגן צוואר במשך עשרה ימים.

ההתעללות המשיכה גם ברשתות החברתיות,  תמונה של הילד בן ה-12 פורסמה בטיקטוק ללא הסכמתו, מלווה בגידופים ואיומים מבחילים. הוא גם נסחט על ידי כמה מילדי הכיתה, תוך שהוא נאלץ להביא להם כסף באופן קבוע.

למרות תלונות חוזרות ונשנות לבית הספר ושיחות עם צוות המורים, לא ננקטה שם פעולה נחרצת, למרות שהילדים צעקו את הסיסמה הקוראת להשמדת ישראל "מן הנהר אל הים". הקריאה נשמעה שוב ושוב בסביבת בית הספר מבלי שאף אחד מאנשי הצוות התערב.

המשפחה טוענת כי התלמיד שנפגע לא זכה להגנה במשך תקופה ממושכת. כעת המצב החמיר, והאם פועלת להעביר אותו לבית ספר אחר.

וינה אוסטריה תקיפה אנטישמית

 צבע אדום

art