עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
שב״כ ביצע האזנות סתר על איש שירות הביטחון החשוד בהדלפות
השב״כ עקב במשך חצי שנה אחרי איש שב״כ החשוד בהעברת מידע סודי לעיתונאים באמצעות רוגלה • המעקב עסק בכשל של השב״כ ב-7 באוקטובר ובבדיקה שביצע על חדירה כביכול של כהניזם למשטרה
השב״כ ערך האזנת סתר באמצעות רוגלה במשך שישה חודשים נגד איש השב״כ שנחקר בחשד להעברת מידע סודי לעיתונאים עמית סגל ושירית אביטן. א׳ שוחרר ללא תנאים מגבילים. המידע שהועבר קשור לכשל של השב״כ ב-7 באוקטובר ולבדיקה שביצע השירות לגבי חדירה נטענת של כהניזם למשטרה, כך חשף אבישי גרינצייג.
א׳ נחקר ושוחרר כבר באפריל, אך השב״כ החל לאחר מכן בהאזנת הסתר במסגרת הליך סיכול. לפי החוק, השב״כ רשאי לבצע האזנת סתר למטרות סיכול ביטחוני גם ללא אישור בית משפט, אך נדרש אישור ראש הממשלה מדי 15 יום או לכל הפחות כל שלושה חודשים, ובנוסף פיקוח רבעוני של היועצת המשפטית לממשלה. בפועל, ראש הממשלה חתם על הצווים כמעט כחותמת גומי, והפיקוח המשפטי לא בוצע באופן מלא.
לפי דיווחים, השב״כ העביר את תוצרי ההאזנה לוועדת גרוניס, שבחנה את מינויו של האלוף זיני לתפקיד ראש השב״כ, והציג בהם את המפגש של זיני עם א׳. השימוש במידע החשאי במסגרת זו גרם לכך שנחשף קיום האזנת הסתר, אף שהפגישה עצמה לא הייתה פסולה. ועדת גרוניס לא מצאה פגם בהתנהלותו של זיני, ומינויו אושר על ידי הממשלה.
תגובת השב״כ: ״השירות פועל על פי חוק ובהתאם לו בכל פעולותיו. טבע הדברים מחייב שמידע על פעולות ושיטות אינו נחשף לציבור”.
תגובת היועצת המשפטית לממשלה: ״לא נוכל להתייחס לענייני ביטחון, שיטות ואמצעים, ואין בתשובה זו לאשר או להכחיש את האמור״.
