וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
אשה חרדית הותקפה ונשדדה לעיני בעלה - המשטרה? הגנה על התוקף
מספר צעירים יהודים שהבחינו בתוקף הקיפו אותו וביקשו ממנו להחזיר את השרשרת ששדד מהאשה. הוא התקשר למשטרה שיהודים מקיפים אותו ורוצים לתקוף אותו "על לא עוול בכפו"
סמוך לשעה 23:40, בליל שבת האחרון, זוג צעיר מהקהילה החרדית באנטוורפן צעד ברחוב לאנגה ליים, כאשר לפתע גבר מוסלמי ניגש אל האישה, דחף אותה לעיני בעלה ותלש מצווארה את שרשרת הזהב שלה ונמלט.
כאשר בעלה החל לזעוק לעזרה, עוברי אורח יהודים החלו לרדוף אחרי התוקף הגנב, אך הוא נעלם מעיניהם. לאחר כרבע שעה, אשה שהיתה עם התוקף התקשרה אליו שהוא יכול לצאת ממחבואו. תושבים יהודים זיהו אותו כשהוא יוצא מחניון בית החולים, שנמצא בלב האיזור היהודי, שם ככל הנראה הסתתר ושם פגש את האשה שהמתינה לו, והשניים החלו להתרחק מהמקום.
מספר צעירים יהודים שהבחינו בו הקיפו אותו וביקשו ממנו להחזיר את השרשרת, אך הוא הכחיש כל קשר לאירוע. להפתעת כולם, הוא התקשר למשטרה בתואנה שהוא "מפוחד" מכך שיהודים מקיפים אותו ורוצים לתקוף אותו "על לא עוול בכפו".
עדי ראיה סיפרו כי תוך דקה וחצי בלבד, הגיעו שתי ניידות משטרה למקום, במה שנראה כמו תגובה יוצאת דופן. אך האכזבה הייתה קשה: השוטרים סירבו לבצע חיפוש גופני מחשש לפגוע ב"נוחותו" של החשוד. הם גם העניקו לו הסעה אישית הביתה, בטענה ש"לא רוצים שיקרה לו משהו בדרך".
בקהילה היהודית אומרים כי "אירוע זה מעלה שאלות קשות על האכיפה, על יחס המשטרה כלפי הקהילה היהודית, ועל תחושת הביטחון של אזרחי בלגיה היהודים".
