מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פסגת בודפשט קרסה - והמלחמה באוקראינה נכנסת לעידן חדש

רוסיה דחתה את הפסקת האש ופסגת בודפשט נכשלה, בעוד אוקראינה מסתמכת על מתקפות עומק וכלי טיס בלתי מאוישים, ופוטין ממשיך להתבצר בדרישותיו במטרה לשחוק את קיייב לאורך זמן

פסגת בודפשט קרסה - והמלחמה באוקראינה נכנסת לעידן חדש
נשיא רוסיה ולידימיר פוטין באלסקה צילום: הבית הלבן

סירובה של רוסיה להפסקת אש והכישלון בקיום פסגת השלום שתוכננה בבודפשט חיזקו את ההערכה כי המלחמה באוקראינה צפויה להימשך עוד שנים רבות, גם אם אופייה משתנה.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין משוכנע שארצו תוכל לשחוק בהדרגה את שכנתה ולהביא לקריסת הכלכלה והחברה האוקראינית. לדבריו, הצלחה עתידית תאפשר להציג את המלחמה שפתח בה לפני כמעט ארבע שנים כהחלטה מוצדקת.

באוקראינה, למרות הקשיים והאבדות, אין תחושת תבוסה. הנשיא וולודימיר זלנסקי היה נתקל בהתנגדות חריפה מבית אילו היה מסכים לאולטימטום האחרון של פוטין, שכלל ויתור על ערים אסטרטגיות במחוז דונצק בתמורה להפסקת אש זמנית.

בינתיים, מהפכת הרחפנים משנה את תמונת הקרב. שני הצדדים מוגבלים ביכולת להשיג הישגים טריטוריאליים, אך לאוקראינה יתרון בהתקפות עומק. בשבועות האחרונים נפגעו עשרות בתי זיקוק ומפעלי תעשייה ברוסיה, והלחץ על הכלכלה הרוסית גובר.

<blat>שאטרסטוק</blat>
טראמפ וזלנסקי בבית הלבן | <blat>שאטרסטוק</blat>

קיייב בונה על כך שהכלכלה הרוסית תתמוטט לפני זו האוקראינית, ותנסה לכפות פתרון דיפלומטי שיסיים את המלחמה. גנרלים במערב מציינים כי היכולת האוקראינית לפגוע בעומק השטח הרוסי הופכת את גודלה של רוסיה מנכס לחולשה.

בקרמלין מצדם ממשיכים להכות בתשתיות האוקראיניות, ובעיקר ברשת החשמל, במטרה לערער את שגרת החיים בערים בחורף הקרוב. במקביל, מוסקבה לא נסוגה ממטרותיה המקוריות: החלפת השלטון בקיייב וסיפוח חלקים נרחבים משטחה של אוקראינה.

דיפלומטים באירופה מזהירים כי עבור פוטין, הסכמה להפסקת אש בלי הישג משמעותי עלולה לערער את מעמדו בבית. כלכלנים מעריכים שהיכולת של רוסיה להחזיק את המלחמה לאורך זמן מוגבלת, וכי היא עשויה להידרש לצעדים חריפים כמו הדפסת כסף, גיוס חובה או קיצוץ ברווחה. צעדים כאלה עלולים להצית זעם ציבורי.

עם זאת, פוטין עדיין רואה בסיום המלחמה סיכון גדול יותר מהמשכה. כל ויתור שיוצג כחולשה עלול לאיים על שלטונו.

מלחמת אוקראינה רוסיה ולדימיר פוטין דונלד טראמפ

 צבע אדום

art