איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
מלך ירדן: "כוחות בינלאומיים לא ירצו לאכוף את הפסקת האש בעזה"
המלך עבדאללה אמר כי לא ישלח כוחות ירדניים לעזה משום שארצו "קרובה מדי מבחינה פוליטית". יותר ממחצית אוכלוסיית ירדן היא ממוצא פלסטיני, ובמשך עשרות שנים קלטה המדינה 2.3 מיליון פליטים פלסטינים
מלך ירדן עבדאללה אמר לרשת BBC כי מדינות יסרבו לדרישה "לאכוף את השלום" בעזה אם ישלחו כוחות במסגרת הסכם הפסקת האש של טראמפ.
על פי תוכנית השלום בת 20 הנקודות של נשיא ארה"ב טראמפ, מדינות ערב יתחייבו להציב כוחות ש"יאמנו ויספקו תמיכה לכוחות משטרה פלסטיניים בעזה, ויתייעצו עם ירדן ומצרים, בעלות ניסיון רב בתחום זה". חמאס אמור להתפרק מנשקו ולוותר על השליטה בשטח.
"מהו המנדט של כוחות הביטחון בתוך עזה?" שאל המלך רטורית. "אנחנו מקווים שזה יהיה שמירת שלום, כי אם זה אכיפת שלום, אף אחד לא ירצה לגעת בזה", אמר המלך עבדאללה.
בראיון אמר המלך כי ירדן ומצרים מוכנות לאמן את כוחות הביטחון הפלסטיניים. "שמירת שלום היא שאתה יושב שם ותומך בכוח המשטרה המקומי, הפלסטיני, שירדן ומצרים מוכנות לאמן במספרים גדולים, אבל זה לוקח זמן. אם אנחנו נסתובב בעזה עם נשק, זה לא מצב שאף מדינה תרצה להיכנס אליו".
דבריו של המלך משקפים את הדאגה של ארה"ב ומדינות אחרות מפני גרירה לסכסוך מתמשך בין חמאס לישראל, או בין חמאס לקבוצות פלסטיניות אחרות.
המלך עבדאללה אמר כי לא ישלח כוחות ירדניים לעזה משום שארצו "קרובה מדי מבחינה פוליטית" למצב. יותר ממחצית אוכלוסיית ירדן היא ממוצא פלסטיני, ובמשך עשרות שנים קלטה המדינה 2.3 מיליון פליטים פלסטינים שנמלטו ממלחמות קודמות עם ישראל - המספר הגדול ביותר באזור.
כשנשאל אם הוא סומך על חמאס שיעמוד בהבטחתו לוותר על כל תפקיד פוליטי בעזה, הוא ענה: "אני לא מכיר אותם, אבל אלה שעובדים קרוב אליהם מאוד - קטאר ומצרים - אופטימיים מאוד שהם יעמדו בהבטחה".
אם לא נפתור את הבעיה הזו, אם לא נמצא עתיד לישראלים ולפלסטינים ומערכת יחסים בין העולם הערבי והמוסלמי לישראל, זה כישלון".
