מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ממלאת את הבית בניחוח חורפי: עוגת אגסים ושקדים מאלפת

עוגת פשוט נהדרת , עם אגסים, קינמון ושקדים שמפזרים בבית ניחוח מדהים של אפיה חורפית ומפנקת

ממלאת את הבית בניחוח חורפי: עוגת אגסים ושקדים מאלפת
עוגת אגסים ושקדים צילום: שאטרסטוק

 

מצרכים: 

  •  
  • 260 גרם קמח לבן
  • 100 גרם מחמאה מומסת
  • חצי כוס מים
  • 180 מ"ל מיץ תפוזים
  • כף וחצי אבקת אפיה
  • מעט תמצית שקדים
  • 3 ביצים
  • כוס סוכר לבן
  • 4 אגסים מקולפים וחתוכים לרצועות + כף קינמון + כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מחחמים תנור ל-170 מעלות
  2. בקערת המיקסר, מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  3. את יתר החומרים, פרט לאגסים, לקינמון ולוניל. מערבבים יחד בקערה נוספת ומערבבים בזהירות עם תערובת הביצים.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את האגסים יחד עם הקינמון ותמצית וניל.
  5. מעבירים את התערובת הנוזלית לתבנית אפייה, מסדרים יפה את האגסים ומפזרים פרוסות שקדים.
  6. מכניסים לאפייה בחום של 170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.בתיאבון!

 צבע אדום

art