איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
ביסמוט מזמן את הפצ"רית: "לא אעמוד מנגד נוכח ביזוי הלוחמים"
יו”ר ועדת החוץ והביטחון הורה לזמן לדיון מיוחד את הפצ”רית, את סגנה ואת התובע הצבאי הראשי; בלשכתו מותחים ביקורת על קודמו בתפקיד: “אילו הוועדה הקודמת הייתה בוחנת את הנושא לעומק - החקירה הפלילית הייתה נפתחת מזמן”
יו”ר ועדת החוץ והביטחון, ח”כ בועז ביסמוט, הורה היום (רביעי) לזמן לדיון דחוף את הפרקליטה הצבאית הראשית, את סגנה גל עשהאל, ואת התובע הצבאי הראשי - זאת על רקע פתיחת חקירה פלילית נגד הפצ”רית, שנה וחצי לאחר פרשת כוח 100.
מלשכת ביסמוט נמסר כי יו”ר הוועדה “לא יעמוד מנגד נוכח העובדה שרק בחלוף שנה וחצי נפתחת חקירה פלילית נגד הפצ”רית, שביזתה את לוחמי כוח 100 והוציאה את דיבתם רעה לדראון עולם”.
עוד הוסיפו בלשכה כי אילו יו”ר הוועדה הקודם היה מאפשר בחינה מעמיקה של הדברים, ייתכן שהחקירה הפלילית הייתה נפתחת כבר מזמן.
לדבריהם, הדיונים שנערכו בנושא בתקופת כהונתו “היו ריקים מתוכן, ובמהלכם נזרע חול בעיני חברי הוועדה”.
