וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
צה"ל והמוסד מזהירים: איום מתפתח מעיראק על העורף הישראלי
איראן מחזקת מיליציות בעיראק לקראת תקיפות אפשריות נגד ישראל; משרד הביטחון יוצא לדרך עם הקמת המכשול החדש בגבול המזרחי בעלות של 5.5 מיליארד ש"ח
צה"ל והמוסד נערכים לאיום מתפתח על העורף הישראלי מעיראק. לפי מקורות בפיקוד הצפון, האיראנים משקיעים משאבים רבים במיליציות פרו-איראניות ובתשתיות טרור בעיראק, כדי שיוכלו לתקוף את ישראל מהאוויר ומהיבשה בהינתן פקודה. עוד נמסר כי רק לאחרונה ביקר בעיראק מפקד כוח קודס האיראני, אסמעיל קאאני, ונפגש עם בכירי המיליציות.
על פי הדיווח, השיטה הבולטת שבה המיליציות יפעלו היא שיגור טילים וכלי טיס לא מאוישים משטחה של עיראק, במתווה דומה לזה שהחל בשיא מלחמת חרבות ברזל נגד העורף הישראלי. השיטה המשנית היא תמרון קרקעי שיתחיל מעיראק ויפנה לסוריה - ומשם ייתכן גם לגבול ישראל-ירדן. כך דווח במעריב.
העבודות להקמת המכשול הביטחוני בגבול המזרחי עולות שלב: משרד הביטחון הודיע הערב כי השלים את סדרת המכרזים הראשונה ויחל בעבודות להקמת המכשול בשבועות הקרובים. מדובר בשני מקטעים בצפון הגזרה.
בשלב הראשון, העבודות יתמקדו בגזרת העמקים: מ'חמת גדר' עד 'ירדנה'. בהמשך יצטרפו חברות נוספות שיתמקדו בגזרת הבקעה: מ'מחסום צהוב' ועד היישוב 'יפית'. העבודות יכללו עבודות עפר וניקוז, שיקום דרכים וכבישים, מיסוד תשתיות מים וביוב, תשתיות חשמל, תקשורת ועוד. במשרד הביטחון אומרים כי תכנית חיזוק הביטחון הלאומי והאחיזה האסטרטגית בגבול המזרחי הינה חלק מרכזי מאסטרטגיית משרד הביטחון, שמקדם מנכ”ל משרד הביטחון אלוף (מיל’) אמיר ברעם.
מדובר במערכת מבצעית משולבת, אותה מקים ראש מנהלת גבולות ותפר במשרד הביטחון, אלוף ערן אופיר, הכוללת מכשול, איסוף, תקשוב, חמ”לים, חישה, רוק”ק, אינטגרציה ואחזקה. במקביל לעבודות, ימשיכו משרד הביטחון וצה”ל בעבודות התכנון של המקטעים הבאים, בגיבוש תפיסת ההגנה על הגבול והאמצעים הנדרשים לכך.
עלות הפרויקט הכולל נאמדת בכ־5.5 מיליארד ש”ח והיא כוללת הקמת מערך רב-שכבתי לאורך 425 קילומטרים מדרום רמת הגולן ועד לחולות סמר מצפון לאילת.
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם אמר ״בהסתכלות קדימה על האיומים המתהווים, עלינו לפעול בתחושת חירום ולחזק את האחיזה האסטרטגית בגבול המזרחי. לא מדובר רק במכשול פיזי, אלא במערך רב-שכבתי שלם שיכלול פריסת כוחות גמישים וניידים, המתאימים לטופוגרפיה ולשינוי באיומים. זאת לצד עידוד ההתיישבות הציונית-ביטחונית, השקעה בתשתיות ביטחוניות-אזרחיות ויצירת מנועי צמיחה תעשייתיים. זוהי משימה לאומית שעלינו לרתום אליה את כל משרדי הממשלה והמגזר האזרחי והעסקי". כך דווח במעריב.
