וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
אחרי 25 שנות ייסורים: הרה"ח ר' ישראל קעניג ז"ל הלך לעולמו
הרה"ח ר' ישראל קעניג ז"ל מחשובי חסידי ברסלב שנפטר לאחר עשרות שנות ייסורים והוא בן 67 בפטירתו. הלוויתו תתקיים היום בצהריים משמגר דרך ה'שול' של ברסלב במאה שערים. זכה ונפטר ביום הילולת רחל אמנו
ברוך דיין האמת: מירושלים מיגעה הידיעה המעציבה על פטירתו של הרה"ח ר' ישראל קעניג ז"ל מחשובי חסידי ברסלב שנפטר לאחר עשרות שנות ייסורים והוא בן 67.
המנוח ז"ל נולד בכ' אייר תשי"ח לאביו הרה"ח ר' חיים חזקיהו קעניג ז"ל, בהגיעו לפרקו נשא את רעייתו בתו של הרב יחיאל מיכל זלוטניק ז"ל.
היה נפש נקי וצדיק איש תם ישר ונאמן בהליכותיו, ירא אלקים ובמצוותיו שמח מאד, צנוע ומעלי, ענוותן ושפל ברך, לא רגל על לשונו לא עשה לרעהו רעה, פיו ועיניו זכות וטהורות, הגה בתורת ה' ובה קבע חק לימודיו תמידין כסדרן ובפרט בספה"ק קיצור שו"ע שהיה שגור על לשונו ולא ירד משולחנו.
ביטל רצונו מפני רצונו ית' וצהלו בפניו כשאבלו הסתיר בלבו, היה שמח תמיד בחלקו, דבק כל ימיו ברבי נחמן מברסלב זיע"א, והתחמם תמיד לאורו של הצדיק הקדוש והטהור החסיד רבי שמואל שפירא זצ"ל, ממנו לקח לעבוד את קונו עבודה תמימה.
חינך צאצאיו לתורה ויראת שמים טהורה, בשחרית ימיו זכה להרביץ תורה בטהרה לילדי תשב"ר, עד עת נפל למשכבו שנהפך לחליו למשך עשרים וחמש שנים ברציפות שהיו מסובלים במכאובים קשים ומרים.
אחד מבני המשפחה אמר ל'בחדרי חרדים' שהתקיים הפסוק בו "כל משבריך וגליך עלי עברו", אי אפשר לתאר את מסכת היסורים שהתייסר בשנים הללו, צירוף אחר צירוף זיכוך אחר זיכוך.
במוצאי שבת קודש יום פטירת רחל אמנו ע"ה, החזיר נשמתו הזכה והטהורה מתוך יסורי אהבה ודבקות.
הותיר אחריו דור ישרים מבורך, 12 ילדים, בנים ובנות, חתנים וצאצאים הממשיכים את דרכו.
הלוויתו היום (ראשון) בשעה 14:30 מבית הלוויות שמגר בירושלים דרך ביהמ"ד הגדול דחסידי ברסלב במאה שערים להר המנוחות שם ייטמן.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
