אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
לאחר שעות ארוכות: הפצ"רית אותרה כשהיא בחיים ומצבה בסדר
בעלה של הפצ"רית יצר עימה קשר, המשטרה: "נמצאה בריאה ושלמה" | ברקע: הסערה סביב פרשת שדה תימן והחלטת שר הביטחון להדיחה מתפקידה | הרמטכ"ל הנחה את אגף המבצעים לסייע
כוחות גדולים של משטרת ישראל ניהלו אמש (ראשון) חיפושים נרחבים אחר הפרקליטה הצבאית הראשית, לאחר שלא נוצר עמה קשר מאז שעות הבוקר. על פי הדיווחים, רכבה נמצא סמוך לחוף הצוק בתל אביב, והחיפושים התמקדו באזור בסיוע יחידות זק"א וגורמים נוספים.
בשעות הערב, לאחר שעות ארוכות של חיפושים, היא נמצאה בריאה ושלמה.
בשעה האחרונה נפוצו ברשתות החברתיות שמועות שונות סביב מצבה של הפצ”רית, אך נכון לעכשיו אין לכך כל אישור רשמי. במשטרה אמרו כי "כל כיווני החקירה נבדקים וכי נעשים מאמצים לאיתור הפרקליטה בשלום".
דובר צה"ל פרסם הודעה בה נאמר כי בהמשך לפרסומים על החיפושים אחר הפרקליטה הצבאית הראשית, אלופה יפעת תומר ירושלמי. הרמטכ"ל הנחה את אגף המבצעים להפעיל את כל האמצעים העומדים לרשות צה"ל בכדי לנסות לאתרה בהקדם המיידי.
דובר הליכוד גיא לוי הגיב לפרסומים: "כל הטירוף הזה שאנו רואים עכשיו זו תוצאה ישירה של שיבוש החקירה המטורף שהיועמ"שית מבצעת כבר למעלה משבועיים; לא עצרה את הפצ"רית, לא לקחה את המכשירים הניידים שלה, לא גבתה ממנה גרסה ולא שמה אותה אפילו במעצר הגנתי. היועמ"שית חייבת להיעצר ולהיכנס לחקירה עוד הלילה!"
היעלמותה מגיעה על רקע הסערה הציבורית סביב הפרשה שנחשפה בימים האחרונים. לפי החשדות, תחת אחריותה של הפצ”רית הודלף סרטון רגיש מתיק החקירה נגד לוחמי צה”ל. בהמשך נחשף כי התצהיר שהוגש לבג”ץ בפרשה היה שקרי.
בעקבות האירועים, שר הביטחון ישראל כ”ץ הודיע כי הפצ”רית לא תשוב לתפקידה, והבהיר כי בכוונתו למנות מחליף בהקדם.
