מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

עוגת טראפלס שוקולד-לוטוס, כמה פשוטה ועולה על כל דמיון

עוגה בסגנון טראפלס עם שכבת קקאו מלמעלה, וגנאש שוקולד שמביא בתוכו טעמים מיוחדים, ללא אפיה - ליגה של קינוח לשבתות ולסעודות מיוחדות

עוגת טראפלס שוקולד-לוטוס, כמה פשוטה ועולה על כל דמיון
עוגת טראפלס שוקולד-לוטוס צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ו-1/2 שרוול בתי בר / בסקוויטים
  •  4 חפיסות שוקולד מריר (תלוי במרקם שאתם בוחרים)
  • 1 חבילת ממרח לוטוס
  • מעט שמן
  • 1 מיכל שמנת צמחית (כוס וחצי)
  • לציפוי: קקאו

אופן ההכנה:

  1. בבלנדר טוחנים את הבסקוויטים לפירורים דקים.
  2. מוסיפים ללוטוס מעט מים חמים לריכוך (כ-3 כפות) ומערבבים יחד עם הבסקוויטים.
  3. במיקרוגל או בבן מארי ממיסים 3 חבילות שוקולד (תלוי בשוקולדיות שאתם רוצים) עם מעט שמן ומוסיפים לביסקוויטים.
  4. מוסיפים כוס של שמנת צמחית (ללא הקצפה) ומרטיבים איתה את העיסה.
  5. ניתן ואף מומלץ לערבב קודם את השוקולד המומס עם השמנת ואז להוסיף אותם יחד לעיסת הלוטוס.
  6. מערבבים לקבלת עיסה דביקה ורטובה ומשטחים בתבנית חד פעמית בגודל בינוני.
  7. ממיסים את חבילת השוקולד עם 1/2 כוס שמנת צמחית.
  8. מורחים על עיסת הבסקוויטים ומכניסים להקפאה.
  9. מוציאים לאחר שעתיים-שלוש, מפזרים מעל קקאו וחותכים לקוביות.
  10. מחזירים להקפאה, מוציאים כ-10 דקות לפני ההגשה.

הערות:

  • ניתן להשתמש רק ב-2 חבילות שוקולד בעיסת הבסקוויטים, אך המרקם יהיה פחות שוקולדי ויותר פירוריבתיאבון!

 צבע אדום

art