וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
בשתי תאונות שונות: 2 רוכבי אופניים נפצעו בינוני לאחר שהחליקו
בשני אירועים שונים בעיר: רוכבי אופניים חשמליים כבן 50 וכבן 20 החליקו במהלך הרכיבה ונפצעו באורח בינוני • צוותי ההצלה העניקו להם טיפול רפואי ראשוני ופינו אותם לבתי החולים
רוכב אופניים חשמליים כבן 50 החליק הבוקר (חמישי) ברחוב נחל איילון בבית שמש. הוא נחבל בראשו הוא ובפלג גופו העליון.
צוותי ההצלה שהגיעו למקום העניקו לו טיפול רפואי ראשוני ופינו אותו לבית החולים במצב בינוני.
מוטי הרוש ראש סניף רמת בית שמש, יוסף טרייסמן ושמואל ליבוביץ חובשי איחוד הצלה מסרו: "נמסר לנו בזירה כי רוכב האופניים החשמליים החליק ובעקבות כך הוא נחבל בראשו ובפלג גופו העליון. הענקנו לו סיוע רפואי ראשוני בזירה ולאחר מכן הוא פונה לבית חולים כשבשלב זה מצבו מוגדר בינוני".
במקרה נוסף, רוכב אופניים חשמליים כבן 20 החליק הלילה במהלך רכיבה ברחוב נהר הדן בעיר. הוא סובל מחבלות בראש ובפנים.
צוותי ההצלה שהגיעו למקום העניקו לו טיפול רפואי ראשוני, שכלל עצירת דימומים, קיבוע וחבישות, ופינו אותו לבית החולים הדסה עין כרם במצב בינוני.
מתנדבי 'צוות הצלה' צביקי שלזינגר ואפרים פרידמן שהגיעו ראשונים למקום מוסיפים: "כשהגענו למקום ראינו רוכב אופניים, צעיר כבן 20 מוטל על הכביש וסובל מחבלות בראש ובפנים, לאחר שהחליק במהלך הרכיבה. יחד עם פראמדיקים וחובשים נוספים של מד"א וצוות הצלה הענקנו לו סיוע רפואי ראשוני הכולל עצירת דימומים, קיבוע וחבישות. והוא פונה על ידי ניידת טיפול נמרץ של מד"א במצב בינוני להמשך טיפול בחדר הטראומה בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים".
משה שכטר, מנחם ויזמן והדס דוכן חובשי איחוד הצלה מסרו: "נמסר לנו בזירה כי רוכב האופניים החשמליים החליק ובעקבות כך הוא נחבל בראשו ובפלג גופו העליון. הענקנו לו סיוע רפואי ראשוני בזירה ולאחר מכן הוא פונה לבית החולים הדסה עין כרם כשבשלב זה מצבו מוגדר בינוני".
ממד"א נמסר: "הלילה בשעה 00:51 התקבל דיווח במוקד מד"א במרחב ירושלים על רוכב גלגינוע (קורקינט חשמלי) שנפצע במהלך רכיבה בשדרות נהר דן בבית שמש. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח הדסה עין כרם, צעיר כבן 20 במצב בינוני, עם חבלת ראש".
