וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
7 הרוגים כל שעה: סרטן, שבץ, מחלות ריאה וזיהומים בדרכי הנשימה נפוצות באיראן
העיר אהוואז שבדרום־מערב המדינה רשמה את הרמות הגבוהות ביותר של זיהום אוויר – 42 מיקרוגרם למטר מעוקב, פי שמונה מההמלצה העולמית. אחריה דורגו איספהאן, טהרן ואראק
סגן שר הבריאות של איראן, ד"ר עלירזא ראיסי, אמר כי כ-58,975 בני אדם מתו במהלך השנה החולפת (המתחילה במרץ 2024 לפי הלוח האיראני) כתוצאה מחשיפה לחלקיקים מזהמים, זיהום האוויר הקטלני ביותר. מדובר בממוצע של 161 מקרי מוות מדי יום, או כשבעה בכל שעה.
ראיסי הסביר כי מקרי המוות נבעו ממחלות לב, סרטן ריאות, שבץ, מחלות ריאה חסימתיות וזיהומים בדרכי הנשימה התחתונות. לדבריו, הנזק הכלכלי שנגרם למשק עקב תמותה מזיהום האוויר נאמד בכ-17.2 מיליארד דולר בשנה כלומר 47 מיליון דולר ביום, כך דווח במעריב.
העיר אהוואז שבדרום־מערב המדינה רשמה את הרמות הגבוהות ביותר – 42 מיקרוגרם למטר מעוקב, פי שמונה מההמלצה העולמית. אחריה דורגו איספהאן, טהרן ואראק.
במעריב דווח כי סגן נשיא איראן למדע ולכלכלה מבוססת ידע, חוסיין אפשין, הזהיר כי בפרובינציית איספהאן נרשם שיעור גבוה במיוחד של חולי סרטן וטרשת נפוצה, בין היתר עקב פעילות תחנות כוח ישנות הפולטות חלקיקים מזהמים לאוויר.
ממשלת איראן טרם נקטה צעדים מערכתיים משמעותיים לטיפול בזיהום האוויר. דרישות לאיסור על רכבים ישנים, השקעה באנרגיה נקייה והקמת רשות סביבתית מרכזית נותרו ללא מענה.
