מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מכה קשה לאינטל: מהנדס גנב 18 אלף קבצים מסווגים ונעלם

ג’ינפנג לואו, שעבד כמעט עשור באינטל, פוטר והעתיק לפני עזיבתו אלפי קבצים רגישים ביותר. מאז נעלם ואינטל פתחה במרדף משפטי ובינלאומי להשבת סודותיה

מכה קשה לאינטל: מהנדס גנב 18 אלף קבצים מסווגים ונעלם
משרדי חברת אינטל בישראל צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

חברת אינטל מצאה את עצמה בלב אחת מפרשות הגניבה החמורות שידעה תעשיית השבבים העולמית. על פי הדיווח של The Mercury News, שפורסם בynet, ענקית הטכנולוגיה הגישה תביעה אזרחית נגד מהנדס לשעבר בשם ג’ינפנג לואו, בטענה שהעתיק ממחשביה לא פחות מ-18 אלף קבצים מסווגים שסומנו בדרגת הרגישות הגבוהה ביותר "Intel Top Secret".

לואו, שהצטרף לאינטל בשנת 2014, פוטר ביולי האחרון במסגרת תוכנית קיצוצים רחבה. ימים ספורים לפני שעזב ניסה להעתיק מידע עסקי וטכנולוגי רגיש במיוחד כמו קוד מקור, מסמכי תיעוד הנדסי, נתוני פיתוחים עתידיים ופרטים על מוצרים שטרם נחשפו לציבור. ניסיון ההעתקה הראשון נחסם על ידי מערכות האבטחה של החברה אך שלושה ימים לפני סיום עבודתו הצליח לואו להוריד את החומרים באמצעות שרת NAS ביתי.

לאחר שעזב את החברה פתחה אינטל בחקירה פנימית שחשפה את היקף ההעתקה. גורמים בחברה טענו כי בין הקבצים שהועתקו נמצאים נכסים דיגיטליים יקרי ערך שפותחו בהשקעה של מיליוני דולרים. אינטל ניסתה לאתר את לואו במשך חודשים באמצעות טלפונים, מיילים ומכתבים אך הוא נעלם ולא השיב לשום פנייה.

הפרשה מתרחשת בזמן רגיש במיוחד עבור אינטל המתמודדת עם ירידה ברווחים ותחרות עזה מצד חברות כמו AMD, אפל ואנבידיה. לפי הערכות ייתכן שלואו תכנן להעביר את המידע לחברה מתחרה אך עד כה לא ידוע היכן הוא נמצא והאם הציע את הקבצים לגורמים אחרים.

אינטל גניבה

 צבע אדום

art