מבזקים מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"מתייחסים אליי כמעט כמו לאוסמה בן לאדן": הדו"חית האנטישמית נשברת ומתלוננת על הסנקציות

פרנצ'סקה אלבנזה הדווחית המיוחדת למצב זכויות האדם בשטחים ואחת משונאי ישראל מתלוננת כי מאז שהוטלו עליה סנקציות היא מושבתת. "אין לי כרטיס אשראי. הסנקציות הן לחץ. ארצות הברית הייתה ממש תקיפה כלפיי"

"מתייחסים אליי כמעט כמו לאוסמה בן לאדן": הדו"חית האנטישמית נשברת ומתלוננת על הסנקציות
מטה האו"ם צילום: שאטרסטוק

פרנצ'סקה אלבנזה, הדווחית המיוחדת האנטישמית שמשמשת כדוברת חמאס באופן לא רשמי, חשפה כי אינה יכולה לקבל כרטיס אשראי או לפתוח חשבון בנק וכי "מתייחסים אליה כמעט כמו לאוסמה בן לאדן" בעקבות הסנקציות האמריקאיות שהוטלו עליה ביולי האחרון.

מרקו רוביו, מזכיר המדינה, אמר אז כי "ארצות הברית גינתה והתנגדה שוב ושוב את פעילותה הזדונית של אלבנזה, אשר הפכו אותה ללא מתאימה לשרת כדווחית מיוחדת".

"אלבנזה פולטת אנטישמיות גלויה, הביעה תמיכה בטרור והיא עם בוז גלוי לארצות הברית, ישראל והמערב. ההטיה של אלבנזה הייתה ניכרת לאורך כל הקריירה שלה, כולל המלצה לבית הדין הפלילי הבינלאומי, ללא בסיס לגיטימי, להוציא צווי מעצר נגד ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט", אמר רוביו באותה עת.

ארגון UN Watch העוקב אחר האו"ם על הטייה אנטי-ישראלית, פרסם כי אלבנזה התבכיינה: "אף בנק לא יכול לפתוח עבורי חשבון עובר ושב מבלי להסתכן בסנקציות על ידי החוק האמריקאי".

"וזה נמשך לנצח. מתייחסים אליי כמעט כמו לאוסמה בן לאדן. אני סובל ממגבלות גדולות, ואני מוצאת את זה נורא, נורא!"

"אני אמא של אזרח אמריקאי ובעלי עובד בארגון שנמצא בארה"ב, אז אתם מבינים שזה נוגע לי בלב עכשיו. בתי עלולה מבחינה טכנית להיות במעצר ולקבל קנס של עד מיליון דולר אם היא תקנה לי קפה או שתביא לי ארוחת בוקר".

היא גם התלוננה: "חזרתי לאיטליה, לנאפולי, מסיבות משפחתיות. אני תמיד שוכרת רכב - אבל אני לא יכולה יותר, כי אין לי כרטיס אשראי. הסנקציות הן לחץ. ארצות הברית הייתה ממש תקיפה כלפיי".

היא גם אמרה: "זה באמת פוגע בך כאדם. זה יוצר סביבך אפקט מצמרר, כי כל מי שמתעסק עם אדם שהוטלו עליו סנקציות אמריקאיות מסתכן במעצר ובקנסות כבדות מאוד".

"מעולם לא היה לי, ולעולם לא יהיה לי, מה להסתיר" כך טענה פרנצ'סקה אלבנזה ביולי 2024 בתגובה לטענות של ארגון UN Watch לפיהן קיבלה מימון מקבוצות פרו-חמאס. עם זאת, האו"ם והיא עצמה עסקו בטיוח מכוון כדי להסתיר את המימון שלה על ידי קבוצות לובי פרו-חמאס, וביצעו הפרות אתיות חמורות אחרות והתנהגות פיננסית בלתי הולמת, המצדיקות חקירה דחופה ועצמאית.

בדו"ח בן 60 עמודים שפורסם בעבר, פורסם כי היא השוותה ישראלים לנאצים, והתלוננה כי אמריקה "משועבדת ללובי היהודי", והכחישה את זוועות חמאס ב-7 באוקטובר 2023.

פרנצ'סקה אלבנזה אנטישמיות חמאס מלחמת חרבות ברזל ארצות הברית (ארה"ב) סנקציות

 צבע אדום

art