מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשבת: דגי סלמון עם שכבת קצוצים ברוטב עדין

מנות סלמון רכות בתיבול משגע של מתוק-חריף-חמוץ עם שכבת ציפוי מעניינת שמעניקה למנה ניחוח מושלם וחיתוך נדיר על הצלחת

מתכון לשבת: דגי סלמון עם שכבת קצוצים ברוטב עדין
דג סלמון צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 7-8 מנות דג סלומון ללא עור
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • שמן
  • 2 עגבניות
  • כוס כוסברה קצוצה
  • 1/3 כוס סילאן
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • תבלינים: כף פפריקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, תבלין גריל דג
  • לציפוי: כוס פיטרוזיליה/כוסברה, 3 שיני שום, 1 גמבה

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הפלפל הירוק ומטגנים, מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מעט סילאן, תבלינים ו-2 כוסות מים.
  2. מערבבים לקבלת רוטב, מניחים בפנים את מנות הסלמון, מוסיפים שמן ומוודאים שהרוטב מגיע לגובה הדגים אך לא מציף אותם.
  3. בבלנדר קוצצים דק מאד את הירק עם השום והגמבה, ומניחים מעל כל פרוסת דג.
  4. מכסים וממשיכים לבשל כ-25 דקות על אש בינונית/נמוכה.
  5. המנה צריכה להכיל רוטב מצומצם, הדגים אמורים להיות רכים אך שזופים מהתיבול.

בתיאבון!

 צבע אדום

art