בכיר השב״כ לשעבר המכונה ״אוסקר״ משיב לאיום המבקר כי יזמן אותו בכפייה להתייצב לצורך עריכת ביקורת על מחדלי השבעה באוקטובר: אין לך סמכות לכפות עליי להתייצב בפניך לצורך ביקורת, כיוון שכבר פרשתי. מלבד זאת, יש להמתין להחלטת הממשלה על הקמת ועדת חקירה ולחכות להכרעת בג״ץ אודות סמכות המבקר לבדוק את מחדלי הליבה של השבעה באוקטובר. (אבישי גרינצייג)
המדינה המוסלמית שמתירה מחדש טיסות מישראל
לאחר יותר משנה של הפסקה, מרוקו תאפשר לחברות התעופה הישראליות להפעיל מחדש את הקווים למרקש ולקזבלנקה
לראשונה מאז ה־7 באוקטובר, מרוקו מתירה מחדש את הטיסות הישירות מישראל. בחדשות 12 פורסם כי החל ממחר (חמישי) יוכלו ישראלים לשוב ולטוס לקזבלנקה ולמרקש, מה שהופך את מרוקו למדינה המוסלמית הראשונה מאז פרוץ המלחמה שמאפשרת טיסות ישירות מישראל.
ע"פ הפרסום בחדשות 12, ההחלטה התקבלה לאחר חודשים של מגעים בין שרת התחבורה מירי רגב לבין שר התחבורה המרוקני, בתיאום עם רשות התעופה האזרחית של שתי המדינות.
הקו צפוי לשוב לפעילות מלאה לאחר תקופה ארוכה שבה הופסק בשל העלאת אזהרת המסע לרמה 3 מצד המטה לביטחון לאומי, בעקבות חשש מגורמי עוינות במרוקו.
בשבוע שעבר דווח כי הצדדים בוחנים את האפשרות לחידוש הקו, וכעת המהלך קורם עור וגידים. עם סיום הלחימה חידשו ישראל ומרוקו את שיתופי הפעולה בתחומי התחבורה והביטחון, ובכך נסללה הדרך להחזרת הטיסות הישירות שזכו בעבר לביקוש גבוה ותפוסה כמעט מלאה.
