מצ"ח: לא תיפתח חקירה פלילית נגד עומר מיארה בנה של היועמ"שית בהרב-מיארה. מיארה נחשד בגניבת אפוד קרמי מחייל במהלך שירות מילואים ב-2023. המכתב שוגר אמש בתשובה לפניית עו"ד זהבה גור מלפני חצי שנה. "האירוע טופל בתוך היחידה באמצעות הליך משמעתי, כולל הדחת הקצין מהמילואים, ובהיעדר תלונה מהנפגע - לא נמצא צורך בחקירה פלילית". (עידן יוסף)
הקצין הבכיר שנחקר במח"ש: ניצב מני בנימין, ראש להב 433
הניצב, מהמפקדים הבולטים במשטרה, עוכב לחקירה בחשד שהפר אמונים ופעל בניגוד עניינים במסגרת טיפול בפרשה רגישה
הקצין שנחקר אמש במחלקה לחקירות שוטרים הוא ניצב מני בנימין, מפקד להב 433 ואחד הקצינים הבכירים ביותר במשטרה.כך הותר הערב לפרסום. בנימין עוכב לחקירה באזהרה בחשד להפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה, בחשד שהתערב בנושא שבו היה מצוי בניגוד עניינים ופעל להשפיע על הטיפול בו במסגרת יחידתו.
על פי גורמים המעורבים בפרטים, החקירה נוגעת למעורבות אפשרית של בנימין בסיוע לאיש עסקים המקורב אליו, במסגרת פרשה רגישה שנסיבותיה אסורות עדיין בפרסום. עם עיכובו של בנימין הוחתמו כ-30 קצינים על טופסי סודיות, ונקבע צו איסור פרסום רחב על פרטי החקירה.
המשטרה ומח"ש מפעילות צוות חקירה משותף. במקביל, המפכ"ל רב ניצב דני לוי כינס ישיבת חירום והחליט למנות ממלא מקום זמני למפקד להב 433 עד לסיום הבדיקה. גורם בכיר במשטרה אמר כי "זהו אירוע מטלטל, אך הארגון ימשיך לעבוד כסדרו".
