מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הקצין הבכיר שנחקר במח"ש: ניצב מני בנימין, ראש להב 433

הניצב, מהמפקדים הבולטים במשטרה, עוכב לחקירה בחשד שהפר אמונים ופעל בניגוד עניינים במסגרת טיפול בפרשה רגישה

הקצין הבכיר שנחקר במח"ש: ניצב מני בנימין, ראש להב 433
מח"ש צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

הקצין שנחקר אמש במחלקה לחקירות שוטרים הוא ניצב מני בנימין, מפקד להב 433 ואחד הקצינים הבכירים ביותר במשטרה.כך הותר הערב לפרסום. בנימין עוכב לחקירה באזהרה בחשד להפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה, בחשד שהתערב בנושא שבו היה מצוי בניגוד עניינים ופעל להשפיע על הטיפול בו במסגרת יחידתו.

על פי גורמים המעורבים בפרטים, החקירה נוגעת למעורבות אפשרית של בנימין בסיוע לאיש עסקים המקורב אליו, במסגרת פרשה רגישה שנסיבותיה אסורות עדיין בפרסום. עם עיכובו של בנימין הוחתמו כ-30 קצינים על טופסי סודיות, ונקבע צו איסור פרסום רחב על פרטי החקירה.

המשטרה ומח"ש מפעילות צוות חקירה משותף. במקביל, המפכ"ל רב ניצב דני לוי כינס ישיבת חירום והחליט למנות ממלא מקום זמני למפקד להב 433 עד לסיום הבדיקה. גורם בכיר במשטרה אמר כי "זהו אירוע מטלטל, אך הארגון ימשיך לעבוד כסדרו".

המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) מני בנימין חקירה משטרת ישראל

 צבע אדום

art