איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
2 ילדים אותרו עם אזיקונים סביב צוואריהם בחיידר בבית שמש
צוותי רפואה הוזעקו למוסד חינוכי ברמת בית שמש לאחר ששני ילדים נמצאו עם אזיקונים מהודקים סביב הצוואר שחסמו את דרכי הנשימה עד להתערבות מהירה שהצילה את חייהם
אירוע חמור התרחש היום (ראשון) במוסד חינוכי ברחוב האדמו"ר משטפנשט ברמת בית שמש כאשר שני ילדים בני ארבע נמצאו עם אזיקונים שהודקו סביב צווארם שחסמו את קנה הנשימה וגרמו למצוקה נשימתית חריפה. הצוותים שהוזעקו למקום הגיבו במהירות ומנעו אסון כבד.

תוך זמן קצר הגיע למקום חובש צוות הצלה יצחק קליין שהיה הראשון שזיהה את מצבם הקשה של הילדים. הוא הבחין כי האזיקונים הדוקים בחוזקה על צוואריהם של הילדים ומקשים עליהם לנשום וביצע פעולת חיתוך מדויקת באמצעות ציוד ייעודי. מיד לאחר הסרת האזיקונים שבו הילדים לנשום באופן תקין והמצב התייצב ב"ה.
