וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
הזדמנות עסקית? עשרות קילו של זהב מוברח עומדים למכירה פומבית
רשות המסים תשווק לציבור עשרות מטילים ואונקיות זהב שנתפסו במעברי אלנבי ונתב"ג בשווי של מיליוני שקלים, לאחר שהוברחו לארץ בתחכום רב
רשות המסים הכריזה על מכרז פומבי נדיר למכירת 65 קילוגרם של זהב, שנתפסו בשני מקרים שונים על ידי חוקרי המכס.
ע"פ הדיווח בynet, מדובר במאות מטילים ואונקיות זהב שאושרו על ידי מכון התקנים כאמיתיים ובלתי מזויפים. לפי הערכות, שווי הזהב מגיע לעשרות מיליוני שקלים, והמהלך צפוי למשוך סוחרים ומשקיעים רבים.
במקרה הראשון, שאירע בדצמבר 2022, נתפסו במעבר גבול אלנבי 20 מטילי זהב במשקל כולל של 20 קילוגרם, שהוסלקו בתא נסתר ברכב ירדני. הנהג, תושב ירדן עם ויזת תייר, ניסה להכניס את הזהב לארץ ללא דיווח, כששוויו הוערך בכ-4 מיליון שקלים. בחודש ינואר 2025 נתפס נוסע בנתב"ג כשניסה להבריח 45.5 קילוגרם של מטילי ומטבעות זהב בשווי של כ-8 מיליון שקלים, לאחר שחזר בטיסה מדובאי ועבר במסלול הירוק.
לאחר תפיסת הכמות הגדולה הוחלט ברשות המסים להוציא את הזהב למכירה פומבית לציבור. המועד האחרון להגשת הצעות נקבע ל-8 בדצמבר, וניתן להגיש הצעות בתיבת המכרזים בבניין רשות המסים בירושלים. כל משתתף מחויב לצרף ערבות בנקאית בגובה 10% מהצעתו הכוללת. מסמכי המכרז זמינים באתר מינהל הרכש הממשלתי באגף החשב הכללי,
