מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שוטר סחר בהיתרי כניסה לפלסטינים וניסה להדיח את חברו שגילה על כך

המחלקה לחקירות שוטרים הגישה כתב אישום חמור נגד שוטר בגין שורת עבירות שוחד וזיוף. בין היתר, מכר היתרי כניסה מזויפים לפלסטינים, העביר אחד מהם בניידת וניסה להשתיק את אחד מרכזי המודיעין

שוטר סחר בהיתרי כניסה לפלסטינים וניסה להדיח את חברו שגילה על כך
פועלים פלסטינים: אילוסטרציה צילום: רחים חאטיב, פלאש 90

המחלקה לחקירות שוטרים הגישה הבוקר (שני) לבית המשפט המחוזי בירושלים, כתב אישום נגד שוטר בגין זיוף היתרי כניסה לישראל ומכירתם לפלסטינאים, וכנגד שותפיו לביצוע העבירות. השוטר, שנעצר בשבוע שעבר, מואשם בשורת עבירות של שוחד, זיוף, התחזות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, וכן סיוע לכניסה ושהייה בישראל שלא כדין.

לפי כתב האישום, השוטר ששירת כסייר בתחנת מטה יהודה ניצל את תפקידו על מנת לאפשר את כניסתם של מספר תושבי הרשות הפלסטינית באיזור – לישראל, וזאת בעבור טובות הנאה.

בין היתר ניפק להם השוטר היתרי כניסה כוזבים בתמורה לאלפי שקלים, כשחלקם זוייפו ע"י נאשם נוסף וחלקם נחתמו בשמותיהם של רכזי מודיעין במשטרה ללא ידיעתם והסכמתם. השוטר אף ניסה להדיח את אחד הרכזים שלא ידווח על מעשיו, משזה גילה את השימוש בשמו וחתימתו.

בנוסף לכך, השוטר העביר באמצעות ניידת משטרה את אחד הנאשמים הנוספים בכתב האישום, דרך המעבר לישראל וזאת ללא היתר, בתמורה לכסף. אותו נאשם שהה בישראל שבועיים ללא היתר.

המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) שוהים בלתי חוקיים

 צבע אדום

art