מצ"ח: לא תיפתח חקירה פלילית נגד עומר מיארה בנה של היועמ"שית בהרב-מיארה. מיארה נחשד בגניבת אפוד קרמי מחייל במהלך שירות מילואים ב-2023. המכתב שוגר אמש בתשובה לפניית עו"ד זהבה גור מלפני חצי שנה. "האירוע טופל בתוך היחידה באמצעות הליך משמעתי, כולל הדחת הקצין מהמילואים, ובהיעדר תלונה מהנפגע - לא נמצא צורך בחקירה פלילית". (עידן יוסף)
שגריר ליטא לח"כ מקלב: "ליטא תחזק את הקשר עם היהודים"
ח"כ אורי מקלב נפגש עם שגריר ליטא בישראל. בין השניים היכרות מוקדמת ארוכת שנים
יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ אורי מקלב נפגש עם שגריר ליטא בישראל אודריוס ברוזגה. בין השניים קיימת היכרות ארוכה, בשנה שעברה השגריר ברוזגה הזמין את ח"כ מקלב כאורח כבוד לאירוע יום העצמאות הליטאי, ובחודש שעבר מקלב הוזמן לפתיחת קו התעופה החדש מישראל לליטא.
הפגישה הגיע כהמשך שיתוף הפעולה בין ח"כ מקלב לשגריר במהלך השיחה דנו השניים ביחסי המדינות ובהעמקת שיתופי הפעולה.
ח"כ מקלב הזכיר את תור הזהב של עולם הישיבות בליטא לפני המלחמה, ואת השפעתה על עולם התורה בישראל. הוא ציין דמויות מפתח כמו הנצי"ב מוולוז'ין ורבי איסר זלמן מלצר, שהנהיגו את ישיבות ליטא והניחו יסודות לישיבות שפועלות בישראל עד היום.
השגריר ברוזגה ציין כי ליטא מחויבת להמשיך ולחזק את הקשר עם הקהילה היהודית. לדבריו, המדינה תדאג לתחזוקת בתי הכנסת, לאוכל כשר ולחיזוק הפעילות התרבותית יהודית ברחבי ליטא.
