מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

העימות בקבינט: השר הודר מהוועדה - והתפרץ על נתניהו

ראש הממשלה החליט על פורום שרים מצומצם שיוביל את יישום השלב השני של הפסקת האש בעזה - והשר אלי כהן זעם שהוא לא חבר בה. הוא דרש לשנות, ובסוף הצביע נגד • כל הפרטים

העימות בקבינט: השר הודר מהוועדה - והתפרץ על נתניהו
אלי כהן עם נתניהו במליאת הכנסת צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

סערה בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני נרשמה אמש (חמישי) כאשר שר מהליכוד זעם על חוסר חברותו בפורום שרים מצומצם שהוקם, שלמעשה עוקף את הקבינט. 

לפי הדיווח ב'חדשות 12', ראש הממשלה בנימין נתניהו הביא לאישור את הרכב צוות השרים שיוביל את יישום השלב השני של הפסקת האש בעזה; בין השרים שלא נכללו בצוות הוא שר האנרגיה אלי כהן - שזעם על כך והביע את התנגדותו בישיבה.

כהן התפרץ לעבר נתניהו ודרש להיות חבר בוועדה, ואף איים להצביע נגד. דבר שבסוף עשה. כהן טען כי הנושא חייב להידון ולהיקבע על ידי כל חברי הקבינט, ולא בקבוצה מצומצמת בלבד. 

מי שהשיב לו הוא מזכיר הממשלה יוסי פוקס, שאמר כי קיים חשש ממשי מהדלפות, וראש הממשלה נתניהו תמך בעמדתו.

אלי כהן הקבינט המדיני ביטחוני בנימין נתניהו

 צבע אדום

art