מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

יין לבן, טראיקי וסילאן: פסטה שמנת (לא דיאטתית בכלל) של הניה בל

פסטה מוקרמת בסיר אחד בתוספת של עגבניות שרי ובזיליקום ובתיבול של יין לבן ועוד מצרכים שהופכים את המנה הזו למנת שף - במטבח שלכם

יין לבן, טראיקי וסילאן: פסטה שמנת (לא דיאטתית בכלל) של הניה בל
פסטה מוקרמת עם עגבניות שרי צילום: שאטרסטוק

מתאים ל – 4 סועדים 

מצרכים:

  • 1/2 חבילת פסטה (באיזה צורה שאוהבים), מבושלת
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות טרי / מגורד דק
  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
  • 2 כוסות חלב, מחולק
  • 1 שמנת מתוקה 32% (ניתן להמיר בשמנת לבישול)
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית תבלין בזיליקום
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס סילאן
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונאלי: מספר עלי בזיליקם או תבלין בזיליקום

אופן ההכנה:

1.בסיר בינוני שמים את החמאה, שמן זית, ושום כתוש.

2. מדליקים את האש ומטגנים את השום (נזהרים שלא יישרף).

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים מספר שניות נוספות.

4. מוסיפים את היין, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מערבבים כ-2 דקות.

5. מוסיפים לסיר את החלב והשמנת המתוקה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד לרתיחה (יש לשים לב שלא יגלוש).

6. כשרותח, מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק ומערבבים.

7. מוסיפים את שאר המצרכים, ותביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.

8. מבשלים מכוסה על אש נמוכה 5 דקות נוספות.

מגישים חם, ניתן לעטר עם עלי בזיליקום לפני ההגשה.

בתיאבון!

למעקב אחרי הניה בל

 צבע אדום

art