מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מפגינים אנטישמים קראו "מוות לצה"ל" מחוץ לבית כנסת בניו יורק

פעילים אנטישמים התאספו במנהטן להפגין נגד אירוע למען עליה לישראל, תוך קריאות "גלובליזציה של האינתיפאדה" וקראו לתקיפות נגד יהודים

מפגינים אנטישמים קראו "מוות לצה"ל" מחוץ לבית כנסת בניו יורק
ההפגנה מחוץ לבית כנסת צילום: צילום מסך

מפגינים אנטי-ציונים אנטישמים תומכי טרור קראו לאינתיפאדה כולל קריאות נגד יהודים בהפגנה מחוץ לבית כנסת בניו יורק.

המפגינים התאספו מחוץ לבית הכנסת פארק איסט במנהטן במחאה נגד אירוע שערך ארגון "נפש בנפש", המסייע ליהודים לעלות לישראל.

כ-200 מפגינים קראו "מוות לצה"ל" ו"אנחנו לא רוצים כאן ציונים" ו"ההתנגדות צריכה לעורר בנו גאווה, חסלו עוד מתנחל".​​​​​​​

המפגינים גם קראו "מניו יורק ועד עזה, הפכו את האינתיפאדה לגלובלית". מנהיג המחאה אמר לקהל, "זוהי חובתנו לגרום להם לחשוב פעמיים לפני קיום האירועים האלה. אנחנו צריכים לגרום להם לפחד. אנחנו צריכים לגרום להם לפחד. אנחנו צריכים לגרום להם לפחד".

קהל קטן יותר של מפגינים יהודים התאסף על המדרכה מול המפגינים האנטישמים, כשכוחות משטרה ומחסומים חוצצים ביניהם. שתי הקבוצות צעקו זו על זו.

הקבוצה היהודית צעקה "אתם פחדנים", "לעזאזל פלסטין" ו"אתם מפגינים בבית כנסת". בתוך בית הכנסת, האירוע נמשך, כאשר אנשי "נפש בנפש" קיבלו את פני המשתתפים.

הרב אלחנן פופקו. רב המתגורר בניו-הייבן, ומשמש כרב בבית כנסת ובבית ספר יהודי במנהטן כתב ברשת X: "נוער היטלר קורא "מוות מוות לצה"ל" מחוץ לבית הכנסת. בכניסה לבית הכנסת פארק איסט, אנטישמים קוראים "מוות לצה"ל!". המלחמה בעזה הסתיימה. זה לא קשור לעזה, זו מלחמה בעם היהודי. איך משטרת ניו יורק אפשרה את הזוועה הזו???".

מלחמת חרבות ברזל חמאס ניו יורק נפש בנפש

 צבע אדום

art