מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סוריה: מצפים להסכם ביטחוני עם ישראל עד סוף 2025

שר החוץ הסורי מצהיר כי דמשק לא תסכים לכל מסגרת חלופית להסכם המקורי ודורשת נסיגה לקווי דצמבר 2024, אך מוכנה לצעדים בוני אמון, בעוד רמת הגולן נותרת מוקד המחלוקת העיקרי

סוריה: מצפים להסכם ביטחוני עם ישראל עד סוף 2025
פעילות כוחות חטיבת ׳חוד החנית׳ (55) בדרום סוריה צילום: דובר צה"ל

שר החוץ הסורי אסעד א-שייבאני אמר היום למגזין "אל-מג'לה", המודפס בלונדון ונמצא בבעלות סעודית, כי סוריה מצפה להגיע עד לסוף השנה (2025) להסכם ביטחוני עם ישראל, שיהיה מבוסס על הסכם הפרדת הכוחות מ-1974 "עם שינויים קטנים".

לדבריו, סוריה דוחה לחלוטין כל מסגרת שתחליף את ההסכם מ-1974, שאומץ על ידי מועצת הביטחון של האו"ם, וטוענת כי אין לכך הצדקה. הוא הוסיף כי כל ניסיון מצד ישראל לנצל את המצב בשטח כדי לתפוס עוד טריטוריה אינו מקובל על סוריה. כך דווח בכאן 11.

א-שייבאני הוסיף ומסר כי סוריה לא תחתום על כל הסכם שלא יכלול נסיגה לקווי 7 בדצמבר 2024. כרגע, לדבריו, ישראל מנסה לכפות מציאות חדשה בשטח, ואם המצב יישאר כפי שהוא אז הוא יהיה "לא פתור ולא חוקי". הוא אמר: "לא נחתום על הסכם בזמן שהם כובשים אדמות חדשות. זה לא עומד לשאלה. הנסיגה היא לא נתונה למו"מ, ושום דבר אחר לא משנה".

עם זאת, א-שייבאני מוסר כי סוריה פתוחה לצעדים בוני אמון אחרים, כמו הגבלות על פריסה צבאית בדרום סוריה. זאת, כל עוד הדבר לא פוגע בריבונות, מביא להתערבות זרה או משנה את "המבנה הביטחוני" הנוכחי של סוריה.

לדבריו, ההסכם הנרקם כולל אזורים בהם לא יהיו כוחות צבאיים, וכן אזורים בהם יתפרסו רק כוחות שיטור תוך שמירה על מרחק מוגדר בו יותר לצבא לעמוד - סידורים שהם לטענתו זמניים בלבד.

א-שייבאני ציין כי סוריה מאמינה שההסכם הוא הזדמנות עבור ישראל. "היום יש בסוריה ממשלה שמודיעה בפומבי שהיא מנהלת מו"מ עם ישראל וקוראת בפומבי להסכם ביטחוני, בניגוד גמור למשטר הקודם. יש בכך אתגרים אבל אנחנו מוכנים לעמוד בהם", אמר. הוא הוסיף כי סוריה מוכנה לתת מענה לחששות הביטחוניים של ישראל וכי הם מעוניינים להתמקד בבנייה של סוריה. כך דווח בכאן 11.

לגבי האפשרות להסכם שלום, מסר כי "אם שלום הוא מה שרוצים, אפשר לדבר על זה אחרי שההסכם הביטחוני יושג, אבל רמת הגולן תישאר הסוגיה המרכזית בכל הסכם שכזה".

מלחמת חרבות ברזל סוריה

 צבע אדום

art