מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תפסיקו לקנות: מתכון ביתי פשוט ונהדר להכנת חמוצים מכל הסוגים

מתכון קליל שכל אחד יכול להכין בבית. תוך שבוע בלבד, תיהנו מחמוצים טבעיים ומלאי טעם – וללא חומרים משמרים. כבר לא תחזרו לקנות חמוצים

תפסיקו לקנות: מתכון ביתי פשוט ונהדר להכנת חמוצים מכל הסוגים
חמוצים ביתיים צילום: שף חיים בורנשטיין

מתכון להכנת לחמוצים ביתיים / שף חיים בורנשטיין

המצרכים לחמוצים ביתיים:

  • ירקות קשים לבחירתכם: גזר, קולורבי, שומר, סלרי, כרוב, בצל, פלפלים, מלפפונים, שום ועוד...
  • מים
  • מלח – 50 גרם לכל ליטר מים (5%) 
  • תוספות לפי הטעם: פלפל חריף, שמיר, גרגירי חרדל, זרעי כוסברה 

אופן ההכנה לחמוצים ביתיים

  1. שוטפים וחותכים את הירקות לפי העדפה. 
  2. ממלאים צנצנת זכוכית נקייה וסטרילית בירקות ותוספות (פלפל חריף, שמיר וכו..) 
  3. מוסיפים מים עד כמעט לקצה הצנצנת ומוסיפים פנימה את המלח (לפי היחס המומלץ). 
  4. אוטמים היטב את הצנצנת ומניחים אותה במקום מוצל בטמפרטורת החדר למשך שבוע שלם מבלי לגעת בה.
  5. לאחר כשבוע טועמים את החמוצים ומתענגים.
  6. החמוצים נשמרים היטב למשך זמן רב במקרר.

בהצלחה ובתיאבון!

ירקות חמוצים

 צבע אדום

art