מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ראש הממשלה נתניהו הגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה הרצוג

ראש הממשלה הגיש בקשת חנינה לנשיא הרצוג באמצעות עו״ד עמית חדד. בבית הנשיא מבהירים: מדובר בבקשה חריגה ובעלת השלכות כבדות, שתישקל לאחר חוות הדעת המשפטיות

ראש הממשלה נתניהו הגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה הרצוג
יצחק הרצוג ובנימין נתניהו צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש הבוקר (ראשון) לנשיא המדינה יצחק הרצוג בקשת חנינה לפני זמן קצר. הבקשה הועברה למחלקה המשפטית בבית הנשיא באמצעות פרקליטו, עו״ד עמית חדד.

בבית הנשיא מסרו כי הבקשה מועברת כעת, ע״פ הכללים, למחלקת החנינות במשרד המשפטים שתרכז גם את חוות הדעת הרלוונטיות מהגורמים השונים במשרד המשפטים, ולאחר מכן הן יועברו ליועצת המשפטית של בית הנשיא וצוותה להכנת חוות דעת נוספת לנשיא המדינה. 

את מסמך הבקשה המלא ניתן לקרוא בלינק זה

בבית הנשיא מציינים כי מדובר בבקשת חנינה יוצאת דופן ובעלת השלכות משמעותיות. לאחר קבלת כל חוות הדעת, נשיא המדינה ישקול אותה באחריות ובכובד ראש.

הבקשה כוללת שני מסמכים: מכתב מפורט חתום על ידי עורך דינו, ומכתב חתום על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו. 

נתניהו עצמו כתב במכתבו הקצר לנשיא: "בשנים האחרונות התגברו המתחים והמחלוקות בין חלקי העם ובין רשויות המדינה השונות.
אני מודע לכך שההליך המתנהל בענייני הפך למוקד להתנצחויות עזות.

"אני נושא באחריות ציבורית וערכית רחבה, מתוך הבנה להשלכות של כלל האירועים. בשל כך, ועל אף האינטרס האישי שלי לנהל את המשפט ולהוכיח את חפותי עד זיכויי המלא, אני סבור שהאינטרס
הציבורי מורה אחרת.

צילום מסך
המכתב של נתניהו | צילום מסך

"מתוך אחריות ציבורית כראש הממשלה לנסות להביא לפיוס בין חלקי העם, אין לי ספק שסיום המשפט יסייע להוריד את עוצמת הלהבות בוויכוח שנוצר סביבו. מול האתגרים הביטחוניים וההזדמנויות מדיניות שניצבים בימים אלה בפני מדינת ישראל, אני מחויב לעשות כל שביכולתי לאיחוי הקרעים, להשגת אחדות בעם ולהשבת האמון במערכות המדינה, וכך אני מצפה שיעשו כל ראשי זרועות המדינה".

עם זאת, נתניהו לא הביע חרטה או הודאה באשמה במסגרת המכתב, בעוד שנשיא המדינה הרצוג אמר בעבר כי זהו תנאי בל יעבור לקבלת חנינה. יש לציין כי על פי המקובל חנינה ניתנת לאחר הרשעה ולא לפניה, אולם כבר יש תקדים למקרה שכזה - בפרשת קו 300, אז ניתנה החנינה על ידי הנשיא חיים הרצוג, אביו של הנשיא הנוכחי.

בנימין נתניהו יצחק הרצוג חנינה משפט נתניהו

 צבע אדום

art