מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רגעים של אושר בבית: מרק גריסים סמיך עם גרונות הודו

הגשם המהמם שממלא את הרחובות מזמין את כולנו להתכנס למטבח למרק בשרי עשיר בטעמים, מנחם ומחמם את הלב :)

רגעים של אושר בבית: מרק גריסים סמיך עם גרונות הודו
מרק גריסים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1.5 ק"ג גרונות הודו
  • 3 כוסות גריסי פנינה מושרים ומסוננים
  • בצל גדול
  • כף תבלין שווארמה
  • כפית כורכום (לא חובה)
  • כפית כמון
  • כף שטוחה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 גזרים קלופים
  • 3 תפוחי אדמה קלופים
  • צרור סלרי לאחר השריה ושטיפה

ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל קלות ומוסיפים את ההודו. מאדים למשך 5 דקות, בינתיים חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואז הגזר ל-3-4 חלקים ומוסיפים לסיר.
  2. נותנים לכל הירקות טיגון קל ומתבלים.
  3. ומוסיפים מים רותחים לכיסוי ומבשלים את הגרונות והירקות יחד כ-10 דקות.
  4. לאחר מכן מוסיפים את הגריסים המסוננים ומרתיחים יחד (מוסיפים מים רותחים לכיסוי לפי הצורך), מבשלים למשך כארבעים דקות על אש גבוהה עם השגחה צמודה לוודא כל הזמן מספיק מים בסיר.
  5. לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות על אש נמוכה כשהסיר מכוסה כל הזמן.
  6. מוודאים שהגריסים רכים וקלילי, הגרונות 'מתפרקים' ומכבים את האש. המרק שמתקבל סמיך, עשיר וספוג בטעמים.

בתיאבון וחורף בריא! 

 צבע אדום

art