מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תבשיל קטניות עשיר ומלא באנרגיה לחורף

מרק קטניות פרווה מלא בחלבונים בריאים ואנרגיה טובה לחיזוק הגוף, בטעם ביתי, עשיר ומפנק - שמחמם את הלב ואת הנשמה

תבשיל קטניות עשיר ומלא באנרגיה לחורף
תבשיל קטניות צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  •  1/2 כוס שעועית לבנה
  • 1/2 כוס שעועית אדומה
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס
  • 1 כוס גריסי פנינה או גריסים רגילים
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
  • 8 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  •  3 שיני שום, כתושות
  • 2 ליטר מים רותחים
  • תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם, 1 כף כורכום, 1 כף כמון, 2 כפות אבקת מרק

אופן ההכנה:

  1. ראשית, משרים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה והחומוס בקערה עם מים למשך הלילה.
  2. בסיר רחב, מחממים 2 כפות שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש.
  4. שוטפים את הקטניות המושרות ומוסיפים אותן לסיר יחד עם הגריסים.
  5. מוסיפים את המים הרותחים לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מוסיפים את אבקת המרק, מלח, פלפל, כורכום וכמון. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך שעתיים וחצי.
  6. לאחר שעתיים וחצי, מוסיפים את הסלרי הקצוץ ומבשלים עוד חצי שעה עד שהקטניות רכות.
  7. מגישים חם, אוכלים עם לחם טרי

 צבע אדום

art