מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון מושלם! הגרסה החדשה והכי קלה לכרוב ממולא בשר

קבלו את הגרסה החדשנית שתחסוך לכם את כל הטרחה! כרוב חתוך גס עם בשר טחון, בצל מקורמל ואורז ברוטב עגבניות מתוק-חמצמץ שאי אפשר לעמוד בפניו. פשוט מסדרים שכבות בתבנית, מכסים ואופים. מושלם לארוחת צהריים מפנקת או אירוח מרשים

מתכון מושלם! הגרסה החדשה והכי קלה לכרוב ממולא בשר
כרוב עם בשר צילום: אסתי

הגרסה החדשה והכי קלה לכרוב ממולא בשר / אסתי

המצרכים לכרוב ובשר:

1 כרוב בינוני חתוך גס נקי ושטוף

לתערובת הבשר:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 1 כף שמן
  • 1 כף רסק
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית בהרט או ראס אל חנות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סילאן או דבש
  • 3/4 כוס אורז שטוף (אין צורך לבשל )

לרוטב:

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית סילאן או דבש
  • קמצוץ פלפל שחור
  • 1/2כפית כורכום

אופן ההכנה לגרסה החדשה והכי קלה לכרוב ממולא בשר:

  1. מחממים סיר רחב ועבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה ומוציאים מהסיר לקערה .
  2. אל תוך הסיר מוסיפים כפית שמן נוספת וצורבים את הבשר הטחון עד שנהיה זהוב
  3. מוסיפים תבלינים, רסק, סילאן ואורז ומערבבים היטב.
  4. משמנים תבנית פיירקס בינונית ומסדרים שכבה של כרוב (שליש)
  5. מעל הכרוב מפזרים מחצית מתערובת הבשר ומחצית מהבצל המקורמל
  6. שכבה שניה מפזרים מעל שליש מהכרוב החתוך ומחצית מהבשר ומחצית מהבצל המקורמל
  7. ומפזרים את הכרוב שנותר מעל הבשר והבצל
  8. בקערה נפרדת מכניסים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים הייטב לאיחוד.
  9.  יוצקים את הרוטב מעל הכרוב והבשר שבתבנית ומכסים בנייר אפיה ומעל בנייר כסף
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 210 מעלות ואופים במשך כשעה
  11. לאחר שעה מסירים את הנייר ומנמיכים את חום התנור ל190 מעלות
  12. אופים כ 20 דקות נוספות להשחמה נאה
  13. מוציאים מהתנור ומגישים חם

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לכרוב ממולא מתכון בשרי

 צבע אדום

art