בלארוס הודיעה היום על שחרור 25 אסירים פוליטיים מהכלא, יממה לאחר שהשליח האמריקני ג'ון קואל הודיע על הקלות למשטר לוקשנקו. קואל אמר לרויטרס כי הוא מצפה לחזור לבלארוס בעוד חודש ולשחרר עוד מאות אסירים, ואמר גם כי ניתן לשחרר את כל האסירים בבלארוס עד סוף השנה
בדרך לעסקת חנינה? הרצוג מחפש תמיכה של דמות משפטית מובילה
לאחר בקשתו של ראש הממשלה לחנינה, נשיא המדינה נוטה להשיב בחיוב במידה ודמות משפטית בכירה תתמוך. אחת הדמויות שנשקלות: נשיא בג"ץ לשעבר אהרון ברק • כל הפרטים
נשיא המדינה יצחק הרצוג מתחיל בניסיונות להגיע למתווה חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ואמש (שני) פורסם ב'חדשות 13' כי הוא מעוניין שתהיה דמות משפטית בכירה שתתמוך במתן החנינה.
הרצוג צפוי להשיב כן לבקשתו של נתניהו, אך לא ללא תמורה. הנשיא רוצה מתווה שבו ראש הממשלה ייאלץ לשלם מחיר, כשעוד לא ברור מה הוא יהיה.
מדובר בסוג חנינה נדיר, שכן הוא לפני פסק הדין, וכן עבור הדמות הכי בכירה במדינה, במשפט הכי טעון שהתקיים שנים - ולשם כך, כאמור, מקווה הרצוג להשיג דמות משפטית מובילה שתיתן את הסכמתה לחנינה החריגה.
הרצוג לא יסתפק בהליך הפורמלי שכולל את חוות הדעת של מחלקת החנינות במשרד המשפטים ושל היועצת המשפטית לנשיא, לאור גודל האירוע שיושב על כתפיו, וחשוב לו שיהיה לו גיבוי לכל החלטה מאוטוריטה משפטית משמעותית.
אחד השמות שעלו הוא פרופ' אהרן ברק, נשיא בית המשפט העליון לשעבר, שאיתו התייעץ בעבר הרצוג בנושא, אך יש גם אפשרויות אחרות.
