אסף רוזנצוייג: התביעה בגרמניה הגישה כתבי אישום נגד שבעה גברים בגין חברות בחמאס ותכנון מתקפת טרור. לפי האישום, הם פעלו בהנחיית בכירים בחמאס, השיגו כלי נשק ותכננו להוציא לפועל מתקפה נגד יעדים ישראליים
בג"ץ דורש מהמדינה להסביר: מדוע לא תפעלו לגיוס ערבים
בעקבות הודעת המדינה כי לא תיקבע מדיניות לגיוס ערבים, הורה בג"ץ בצו על תנאי לנמק עד מרץ 2026 מדוע אין מדיניות או הסדר חקיקה חלופי
בג"ץ הורה היום (שלישי) בצו על תנאי למדינה לנמק מדוע אינה מגבשת מדיניות בנושא גיוס ערבים לשירות ביטחון, או לחלופין – מדוע אינה מקדמת הסדר חקיקה חלופי בנושא.
ההחלטה התקבלה בהרכב של שלושה שופטים: הנשיא יצחק עמית, השופט דוד מינץ והשופט יחיאל כשר. העתירה הוגשה על ידי מרדכי יאיר בלנס נגד שר הביטחון, הפוקד לפי חוק שירות ביטחון והיועצת המשפטית לממשלה.
בהודעת המדינה מיום 19.11.2025 נכתב כי "אין בכוונת הדרג המדיני הרלוונטי להתערב במדיניות הנוהגת בפועל עד היום על ידי צה"ל בעניין אי גיוס האוכלוסייה הערבית לשירות ביטחון".
על רקע דברים אלה, הוציא בג"ץ את הצו על תנאי, במסגרתו נקבע כי על המשיבים להגיש תצהיר תשובה עד ליום 1.3.2026
