סוכנות האזרחות וההגירה של ארה"ב מקצרת את תוקף אשרת העבודה למהגרים מ-5 שנים ל-18 חודשים.
שב״כ יצר קשר עם מספר עיריות במטרה למנוע הפעלת בני נוער על ידי איראן
בחודשים האחרונים יצר השב״כ קשר עם מספר עיריות, ביניהן בת ים וראשון לציון. ראש העיר מודיעין ציין כי נציגי הארגון אף נפגשו עם מנהלי בתי ספר בעיר ״לצורך הסברה איכותית בקרב בני הנוער״
שב״כ פנה לראשי ערים במרכז הארץ בבקשה לפעול למניעת גיוס בני נוער כסוכנים עבור איראן - כך דווח ב-הארץ. גורם במערכת הביטחון אישר כי הארגון ערך שיחות רבות עם ראשי הערים ושומר על קשר רציף עם השלטונות המקומיים, במטרה להעלות את המודעות לסוגיה. בעיריית ראשון לציון ציינו כי נציג שב״כ הסביר שמדובר בתופעה רחבה במיוחד בקרב צעירים, וכי הפנייה נועדה להצטרפות העירייה ״למאמץ ההסברתי״.
רשויות נוספות שהשתתפו בשיח עם הארגון כוללות את בת ים ומודיעין. ראש העיר ראשון לציון, רז קינסטליך, סיפר: ״הייתה פנייה לקיום פגישה, והיא התקיימה בלשכתי״, והוסיף כי ״אנשי השירות יודעים שמי שמדבר הכי טוב עם התושבים זה ראשי הרשויות״, בעקבות הפגישה, העירייה החלה ליצור ״תוכניות עבודה סדורות בנושא”.
ראש העיר מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס, שמכהן כיו״ר השלטון המקומי, אמר כי בעירו נערך פיילוט מטעם השב״כ במהלך חודש יוני. במסגרת התוכנית נפגשו נציגי שב״כ עם מנהלי בתי ספר בעיר ״כדי לקיים הסברה איכותית לנוער”, ואחר כך הועתק המודל לערים נוספות. ביבס ציין כי ״היתרון של השלטון המקומי הוא שאנחנו קרובים לשטח, לבתי הספר ולתנועות הנוער, ומקיימים קשר ישיר עם הצוותים החינוכיים”, והוסיף כי הארגון מוכן לשתף פעולה עם גורמי המקצוע בממשלה כדי להפעיל ״תוכניות מניעה והסברה מותאמות לכל מגזר”.
כזכור אתמול פרסם ראש העיר בת ים, צביקה ברוט, סרטון בו ציין כי ״עשרות מתושבי העיר מקיימים בימים אלה קשרים עם גורמים איראנים”. ברוט הוסיף כי אותם תושבים ״מסכנים לא רק את ביטחון המדינה, אלא גם את עתידם האישי. מדובר בעבירות חמורות מאוד, ומי שייעצר על ידי השב”כ יגרום לעצמו נזק בלתי הפיך”. ראש העיר קרא לתושבים שנמצאים בקשר עם גורמים איראניים לפנות לעירייה, וציין: ״אנחנו יכולים לנסות יחד עם גורמי הביטחון להחזיר את המצב לאחור, זה עדיין לא מאוחר”.
בשנה האחרונה עצרו שב״כ והמשטרה מספר ישראלים בגין גיוס והפעלת מודיעין על ידי איראן. במאי הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד נער בן 16 מהשפלה בגין מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב, לאחר שהופעל על ידי סוכן איראני באמצעות אפליקציית טלגרם וביצע משימות שונות בתמורה לתשלום. בנוסף, עצרו שב”כ והמשטרה תושב יבנה בן 18 בחשד שאסף מידע עבור גורמים איראניים על ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט ועל סידורי האבטחה סביבו. משב״כ לא נמסרה תגובה.
