מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לכבוד שבת: פרגיות אפויות עם טאצ' של מתיקות

מנה עיקרית חגיגית ועשירה לשולחן השבת, בטעם מתקתק עם חריפות עדינה של צ'ילי גרוס וריח שיכניס אליכם לבית תחושה מלכותית

לכבוד שבת: פרגיות אפויות עם טאצ' של מתיקות
פרגיות אפויות צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג פרגיות
  • לרוטב:
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • כפית תבלין צ'ילי גרוס (חריף) / טוסקאנה (ללא חריפות)
  • כפית מלח
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 חבילת כוסברה טריה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את חומרי הרוטב (כולל הבצל והכוסברה הקצוצים).
  2. טובלים את הפרגיות (חצויות או שלימות) ברוטב ומטגנים כחצי דקה מכל צד במחבת פסים.
  3. מעבירים את הפרגיות לתבנית תנור מרופדת ושופכים מעליהן את כל הרוטב עם הבצל, אם יש צורך, מוסיפים עוד חצי כוס מים.
  4. מכסים בנייר כסף מעבירים לתנור לאפיה למשך כ-25 דקות בחום של 200 מעלות. מוודאים שהרוטב מצטמצם, אך שהפרגיות לא יתייבשו. ל
  5. אחר מכן מסירים א נייר הכסף ומוסיפים עוד 10 דקות לצליה.
  6. שבת שלום!

למתכונים נוספים היכנסו לאתר:

 צבע אדום

art