סוכנות האזרחות וההגירה של ארה"ב מקצרת את תוקף אשרת העבודה למהגרים מ-5 שנים ל-18 חודשים.
משלחת ישראלית יצאה לקהיר לקידום השבת החטוף האחרון
בהנחיית ראש הממשלה: גל הירש הוביל שיחות עם המתווכות במצרים; הוסכם על ריכוז מאמץ אינטנסיבי להשלמת משימת השבת החטוף האחרון
לשכת ראש הממשלה מסרה הערב (חמישי) כי משלחת ישראלית יצאה לקהיר, בהובלת מתאם השו״נ תא״ל (מיל׳) גל הירש, לקיום שיחות עם גורמי התיווך במטרה להביא להשבתו המיידית של החטוף האחרון, החלל רס״ל רני גואילי ז״ל.
במשלחת השתתפו נציגים מצה״ל, שב״כ והמוסד, שנועדו לעדכן את המתווכות ולדון בצעדים הבאים הנדרשים כדי להשלים את המשימה.
על פי הודעת הלשכה, בתום הפגישה הושגה הסכמה על ריכוז מאמץ אינטנסיבי ומיידי, שמטרתו להביא לסגירת המעגל ולהשבתו של גואילי ז״ל לקבורה בישראל.
רס"ל רן גואילי הי"ד, לוחם יס"מ נגב במחוז הדרומי, פעל בעוז ובחירוף נפש בחזית הלחימה מול האויב בקרב בעלומים, נהרג בשמחת תורה וגופתו נחטפה לעזה.
רן, תושב היישוב מיתר, היה בחופשת מחלה לאחר שפרק את הכתף והיה אמור לעבור ניתוח ב-9 באוקטובר. אך כשהחלה מתקפת הטרור של חמאס, הוא עלה על מדים והצטרף, גם כשהוא פצוע, לחבריו ללחימה במחבלים. הוא הרג בעצמו 14 מחבלים. הפעם האחרונה בה נראה הייתה בקרב בעלומים, שם נלחם בגבורה למרות שנפצע, ומאז נעלמו עקבותיו.
רן, לוחם ביס״מ נגב, היה לוחם ללא חת. בקרב האמיץ שניהל בקיבוץ עלומים – קרב הירואי שרן בחר להיכנס אליו מיוזמתו – התנהלה לחימה קשה תוך נחיתות מספרית; למרות זאת, חיסל רן מספר רב של מחבלים ובכך הציל חיים של רבים.
רב-סמל רן גואילי נפל בקרב ב-7.10.2023. בן עשרים וארבע היה בנופלו. הותיר אחריו הורים ושני אחים.
בחודש שעבר אמר איציק גואילי, אביו של רן, ברשת ב' כי אף אחד לא יודע היכן הוא, גם לא ארגוני הטרור בעזה, והביע חשש שבנו לא ישוב לישראל.
"מתפללים שלא יהיה כמובן עוד רון ארד, עוד גולדין, ושלא נסחוב את זה להרבה הרבה שנים", אמר גואילי. "אנחנו ממשיכים הלאה כי צריך. חמאס אומרים שהם מחפשים, אבל לא רואים התקדמות. הם מטלטלים בנו, משחקים ומהתלים".
