ארי קלמן: בלעדי | דרעי משיב לזעם הפנימי כלפיו ״תמצאו לי מה בן גביר עשה לחרדים״ יו״ר ש״ס דרעי כינס היום לישיבה חריגה את יועצי חברי הכנסת כדי לשמוע דרכם על המצב בשטח הש״סי ולהיערך לקראת הבחירות. • על הזעם כלפיו והזליגה לבן גביר: ״אם מישהו ימצא לי דבר אחד שעשה בן גביר למען הציבור החרדי שיבוא אלי לספר לי. בחור ישיבה חרדי צריך לדעת - ש"ס היא הבית שלו היא היחידה שנלחמת בשבילו״. • על הטענות בנוגע לחוק הגיוס הן מצר תלמידי הישיבות והן מצד המצביעים המסורתיים: ״ש"ס זה לא עוד מפלגה צריך לאזן בין הקהלים שלנו ולכן אנחנו פועלים ברגישות יתר. אין פה אחד שאין לו במשפחה מישהו שהיה או נמצא עכשיו בצבא. יש לנו הערכה עצומה לחיילים לכן לא תמיד אנחנו מגיבים כפי שאנשים כאלה ואחרים היו רוצים״. • האם ש״ס תיפגע פוליטית בבחירות?: ״אני לא מודאג בסוף ש"ס תביא את המספרים שהיא צריכה. אין עוד מפלגה שעשתה ועושה למען המצביעים שלה כמו ש״ס״.
השכל פתחה מסע מחאה בן שלושה ימים נגד מתווה הגיוס
סגנית שר החוץ צועדת מכפר סבא לירושלים; מפלגת המילואימניקים מצטרפת וקוראת לפעילים להגיע
סגנית שר החוץ, ח”כ שרן השכל (הימין הממלכתי), פתחה הערב מסע אזהרה ומחאה בן שלושה ימים שיצא מכפר סבא לירושלים. הצעדה מתקיימת עם פתיחת שבוע ההוקרה לפצועי ופצועות מערכות ישראל ופעולות האיבה, וברקע התנגדותה למתווה הגיוס שמקדם הקואליציה. לדבריה, החוק במתכונתו הנוכחית “עלול להביא למחסור חמור בכוח האדם בצה״ל ולפגיעה בביטחון הלאומי”.
במהלך שלושת ימי ההליכה תעבור השכל עשרות קילומטרים, תיפגש עם אזרחים ותנסה להציב במרכז השיח הציבורי את דרישתה לחקיקה “שתבטיח גיוס הוגן ושוויוני ושמירה על חוסנו של צה״ל”.
המסלול יחל בכפר סבא, ימשיך לראש העין וליישובי הסביבה עד העיר אלעד, שם תסיים את היום הראשון. ביום השני תמשיך אל יער בן שמן, לטרון ופארק קנדה לפני שתסיים בשער הגיא. ביום השלישי תצעד משער הגיא דרך יד קנדי ועין כרם, תעלה לכיוון הר הצופים ותסיים בכניסה לירושלים, שם תישא דברים בפני תומכים ומצטרפים נוספים.
במקביל הודיעה מפלגת “המילואימניקים” כי היא מצטרפת למחאה. בהודעת המפלגה נכתב כי היא “קוראת לפעיליה להצטרף לצעדה המשותפת עם ח״כ שרן השכל, כדי למנוע את חוק ההשתמטות”.
יועז הנדל, יו״ר המפלגה, אמר: “כל חבר כנסת שליבו במקום הנכון, ויוצא באומץ נגד התופעה האנטי־ציונית הזאת, צריך לחזק אותו בדרכו”.
