מבזקים מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
כ"ג כסלו התשפ"ו | 13.12.2025
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מאמברגו לייצור משותף של ה'חץ': המהפך הדרמטי ביחסי גרמניה-ישראל

בביקורו בישראל ביקש קנצלר גרמניה לקנות עוד מערכות נשק מישראל - שאינן מערכות הגנה אווירית כמו החץ | בהסכם יש גם נספח מסווג ולפיו גרמניה תסייע לישראל בתחומים קריטיים כדי לשמר את יתרונה האיכותי והביטחוני של מדינת ישראל

מאמברגו לייצור משותף של ה'חץ': המהפך הדרמטי ביחסי גרמניה-ישראל
ראש הממשלה בנימין נתניהו עם קנצלר גרמניה פרידריך מרץ צילום: עמוס גרשון / לע"מ

אחר שהטילו אמברגו נשק על ישראל וביטלו אותו בהמשך, קנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, הגיע במוצאי שבת האחרון לביקור רשמי ראשון בישראל ונפגש בין היתר עם נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש הממשלה נתניהו. לאחר הביקורים המדיניים, הוסכם ששיתופי הפעולה הביטחוניים בין המדינות יורחבו. בין היתר, יחל ייצור משותף של מיירטי מערכת החץ.

ניר דבורי דיווח בחדשות 12, כי שיתוף הפעולה הביטחוני כולל גם מימון. בהסכם יש גם נספח מסווג ולפיו גרמניה תסייע לישראל בתחומים קריטיים כדי לשמר את יתרונה האיכותי והביטחוני של מדינת ישראל.

בביקורו ביקש הקנצלר לקנות עוד מערכות נשק מישראל שאינן מערכות הגנה אווירית כמו החץ לאור החשש מרוסיה.  במהלך המפגש התייחס מרץ ליחסים בין ישראל לגרמניה לאורך המלחמה, וגם לרכישה האחרונה של מערכת חץ 3 הישראלית על ידי מדינתו במיליארדי דולרים.

ביקורו של הקנצלר נערך על רקע ציון 60 שנות יחסי דיפלומטיה בין המדינות ועבור מרץ זה הוא ביקורו הראשון הרשמי בישראל מאז שנכנס לתפקידו כקנצלר גרמניה בחודש מאי 2025.

בחודש שעבר הודיעה גרמניה כי החליטה להסיר את אמברגו הנשק החלקי שהטילה על ישראל במהלך המלחמה. ההחלטה התקבלה בעקבות הסכם הפסקת האש ברצועת עזה, ומאחוריה עמדו ראש הממשלה בנימין נתניהו ששוחח עם הקנצלר, ושר החוץ גדעון סער ששוחח עם עמיתו שר החוץ יוהאן ואדפול. ההחלטה הגרמנית על הפסקת העברת נשק שניתן להשתמש בו במלחמה בעזה התקבלה באוגוסט האחרון, ולפי הדיווחים מרץ מידר את ממשלתו מההחלטה.

בנוגע לאמברגו הנשק שהטיל על ישראל, מרץ אמר במסיבת עיתונאים אתמול, כי "פעולות ממשלת ישראל גרמו לדילמה עבורנו. גרמניה צריכה גם להגן על זכויות אדם ושלטון החוק שהם חלק מהחוקה שלנו אחרי השואה. כמדינה דמוקרטית ישראל הייתה צריכה לעמוד בסטודרנטים של הדין הבינלאומי בפעולותיה הצבאיות. היינו צריכים לשלוח מסר ברור. היה לנו ביקורת בגרמניה על ממשלת ישראל - זה חיוני - ככה זה בין חברות חופשיות. היחסים יכולים להחזיק ביקורת, אך אין לנצל ביקורת כתירוץ לאנטישמיות, ובטח לא בגרמניה. אני מאחל לך ביבי יקירי שההחלטות יתרמו לשלום וליחסי שכנות טובים. גרמניה תעמוד בידידות לצד מדינתך, ואני באופן אישי".

גרמניה חץ 3 מלחמת חרבות ברזל פרידריך מרץ

 צבע אדום

art