דורון קדוש: זה אירוע מוזר למדי: שני חשודים פלסטינים מטול כרם מגיעים ב-22:00 בלילה לשער יישוב ישראלי גדול שנמצא 50 ק״מ מביתם, וברכב שלהם גרזן וסכינים - והם מועברים לחקירה במשטרה? מדוע לא לחקירת שב״כ - כמו כל חשוד אחר בטרור? אין אפילו חשד קטן שהשניים אולי, במקרה, תכננו פיגוע? בצה״ל טוענים כי שני החשודים אמרו בתחקור הראשוני שלהם בשטח שתכננו להגיע למכר ברמאללה ו״התבלבלו בדרך״. ואת הגרזנים הסבירו בכך שאבא שלהם חקלאי. אני לא מבין למה בצבא קונים את ההסבר המוזר הזה, אבל למה השב״כ לא דורש להביא את השניים לחקירה אליו? איך בשב״כ מאפשרים לשני החשודים לעבור לחקירת משטרה בלי שהם לוקחים אחריות על האירוע? פניתי לשב״כ הערב בנושא. טרם מסרו שם התייחסות.
מתכון למרק עגבניות עם אורז – הכי הכי שיש!
אין כמו מרק עגבניות פשוט וקלאסי כזה בטעמים איטלקיים שמחממים את הלב ונותנים לגשם לדפוק על החלון בלי הפרעה :)
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 5-6 שיני שום פרוסות
- 5 עגבניות טריות
- 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
- כוס אורז (אפשר כל סוג של אורז – עדיף אורז עגול)
- 2 ליטר מים
- תבלינים: כפית סוכר, מלח, פלפל שחור, מעט בזיליקום קצוץ דק
אופן ההכנה:
- מטגנים את קוביות הבצל עם השום, מניחים מעליהן את העגבניות שלימות ומכסים.
- נותנים לעגבניות להתרכך (אש נמוכה) ולאחר כ-10 דקות מסירים את הקליפה בעזרת מזלג או מלקחיים בקלות.
- מוסיפים שמן, תבלינים, רסק עגבניות, סוכר ומערבבים בעדינות
- מוסיפים את האורז, נותנים עירבוב קטן ואז מוסיפים את המים.
- נותנים רתיחה של כחצי שעה ומסירים מהאש. ניתן להגיש עם גבינה מגורדת או קרוטונים.
חורף בריא!
