ירון אברהם: פרסמנו הערב - בממשל האמריקני מנסים להביא לפסגה של טראמפ, א סיסי ונתניהו כבר בסוף החודש הקרוב, עם הגעתו של ראש הממשלה למאר א לאגו. ברק רביד פרסם אמש שהתנאי האמריקני ברור: אישור עסקת הגז האסטרטגית עבור מצרים על ידי ישראל
האיום של ה'אחים לנשק' על קיש: "תבטל - או שנעתור לבג"ץ"
לאחר שהתערב בהזמנת בכיר בתנועתם להרצאה בבית הספר, בארגון שבולט במחאה נגד הממשלה שיגרו מכתב לשר קיש - בו ביקשו שיפסיק את מה שהם מכנים "הרדיפה הפוליטית". אחרת, הם מאיימים לעתור לבית המשפט העליון
ארגון 'אחים לנשק' מאיים לעתור לבית המשפט העליון נגד שר החינוך יואב קיש, לאחר שזה החליט שלא לאפשר לפעילים שלהם להיכנס להרצות בפני התלמידים. כך דווח ב'חדשות 13'.
במכתב ההתראה שנשלח הם דרשו ממנו: "בטל את ההנחיה תוך 48 שעות או שנעתור לבג"ץ". לדבריהם, ההנחיה לוקה באי חוקיות חמורה ומנוגדת לערכיה של מדינת ישראל שאותם אמורה מערכת החינוך להטמיע.
"עצם הדרישה להביע חרטה בפומבי כתנאי מוקדם למתן היתר לפעילות הארגון בבתי הספר, לא יכולה שלא להזכיר משטרים מסוימים מההיסטוריה הקרובה והרחוקה", כתבו. "מצער מאד שדרישה מעין זו נכללה במכתב ההנחיה שיצא ממשרד החינוך".
נזכיר כי אמש דווח בחדשות 13 על כך שבית ספר התיכון "מעיין שחר" בעמק חפר ביטל את הזמנתו של פעיל "אחים לנשק", סגן-אלוף במיל' רון שרף - לאחר שהשר קיש הורה שלא להזמין את אנשי הארגון, שקראו לסרבנות מהצבא במאבק נגד הרפורמה המשפטית.
