מבזקים מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
כ"ג כסלו התשפ"ו | 13.12.2025
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

החל מהלך פרלמנטרי עולמי להענקת נובל לנשיא טראמפ

יו"ר בית הנבחרים של ארה"ב הודיע שיחד עם חברי יו״ר הכנסת אוחנה, הם החלו לפעול לגייס יושבי-ראש ונשיאי פרלמנטים כדי להגיש את מועמדותו של הנשיא טראמפ לפרס נובל לשלום

החל מהלך פרלמנטרי עולמי להענקת נובל לנשיא טראמפ
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה נפגש היום (ג׳) בגבעת הקפיטול שבבירת ארה"ב עם עמיתו, יושב-ראש בית הנבחרים מייק ג'ונסון. כזכור, זוהי פגישתם השניה בקפיטול של אוחנה וג'ונסון, לאחר שהשניים נפגשו בשיאה של המלחמה, בחודש פברואר 2024.

בפגישתם נכח גם מנהיג הרוב בבית הנבחרים, חבר הקונגרס סטיב סקאליס. השלושה שוחחו על האתגרים שעומדים בפני שתי המדינות, על הדרכים בהן שני בתי המחוקקים יכולים לחזק את שיתוף הפעולה ביניהם. 

בתום הפגישה, ג'ונסון ואוחנה חתמו במשותף על מכתב לוועדת פרס נובל לשלום עם המלצה לבחור בנשיא ארה"ב דונלד טראמפ כזוכה לשנת 2026. מדובר בהשקת המהלך עליו הכריז היו"ר אוחנה במליאת הכנסת לצד הנשיא טראמפ בישיבה המיוחדת שנערכה לכבודו, והיו"ר ג'ונסון כיממה לאחר מכן בעת נאום בבית הנבחרים. כעת, השניים יפנו עם הנוסח הסופי לראשי פרלמנטים מסביב לעולם על מנת שיצטרפו להמלצה, עד המועד האחרון להגשת מועמדים - 31 בינואר 2026.

נועם מושקוביץ / דוברות הכנסת
יו״ר הכנסת אוחנה בקונגרס | נועם מושקוביץ / דוברות הכנסת

נוסח מכתב ההמלצה: "לראשונה בהיסטוריה המודרנית, יושבי-ראש ונשיאי פרלמנטים מרחבי העולם התאחדו בקול אחד כדי להציג מועמדותו של מנהיג יוצא דופן, שמסעו למען השלום שינה את העולם: הנשיא דונלד ג'יי טראמפ, הנשיא ה-45 וה-47 של ארצות הברית של אמריקה. לאורך שנות שירותו הציבורי, הנשיא טראמפ נשא את דגל השלום, נחוש במחויבותו לקידום דיאלוג, לטיפוח דיפלומטיה ושיש דוגמה למנהיגות בזירה הבין-לאומית. תרומותו של הנשיא טראמפ לשלום כוללות:

1.    תכנית 20 הנקודות לשלום בעזה
2.    הסכמי אברהם
3.    הפסקת האש בין הודו לבין פקיסטן
4.    הסכם שביתת נשק והסכם שלום בין תאילנד לבין קמבודיה
5.    פיוס בין הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו לבין רואנדה
6.    הסכם שלום בין אזרבייג'ן לבין ארמניה
7.    נרמול יחסים כלכליים בין סרביה לבין קוסובו 
8.    הפגת מתחים בין מצרים לבין אתיופיה

הרקורד של הנשיא טראמפ משקף מדינאות יוצאת דופן ואומץ נדיר בהתמודדות עם עוינות רבת-שנים עם חזון, יצירתיות ונחישות. בהתאם לעקרונות היסוד של פרס נובל לשלום, אנו מאוחדים באמונתנו כי אין אדם שקידם את השלום בשנת 2025 יותר מהנשיא טראמפ. מעטים, אם בכלל, עשו יותר לאורך ההיסטוריה לקידום מטרת השלום - ואין ראוי ממנו לכבוד זה. בהתאם לכך, אנו מגישים את המועמדות הזו, ומאשררים כי הישגיו הדיפלומטיים של הנשיא טראמפ מהווים צעד אדיר לעבר השגת שלום בזמננו, והם זכאים להכרה הגבוהה ביותר של ועדת הנובל".

בתום פגישתם אמר יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה: ״אני מבקש להודות ליו"ר בית הנבחרים, ידידי מייק ג'ונסון, על קבלת הפנים החמה ועל שותפות אמת במהלך צודק, המדגים את חוזק הקשר בין ארצות הברית לישראל. אין אדם אחד בעולם שעשה יותר מהנשיא טראמפ למען השלום בשנה החולפת - ואין ראוי ממנו לזכות להכרה על המאמצים ועל התוצאות שהובילו להצלת חייהם של רבים ברחבי העולם, וגם בישראל. מדיניות "שלום מתוך עוצמה" היא הדרך להבטיח שלום אמת, ואני קורא לעמיתינו, ראשי הפרלמנטים מסביב לעולם, להצטרף לקריאתנו בחתימתם לוועדת הפרס״.

עמיתו האמריקני, יושב-ראש בית הנבחרים מייק ג'ונסון, הוסיף: "בהשבת המסורת האמריקנית של שלום מתוך עוצמה, הנשיא טראמפ עשה היסטוריה כאשר שם קץ לעימותים ועודד סדר ברחבי העולם. בעוד שהעולם שאף לשלום במזרח התיכון במשך דורות, הנשיא טראמפ יצר כעת את הדרך לכך וכפה את שחרורו של אחרון החטופים החיים, ששרדו שנתיים ארוכות בשבי חמאס. מאפריקה ועד המזרח הרחוק ועד מדינות הגוש הסובייטי לשעבר, מנהיגותו הביאה שלום שיציל וישפר את חייהם של מיליוני בני אדם. אני גאה להודיע שחברי, יו״ר הכנסת אוחנה, ואני פועלים יחד לגייס יושבי-ראש ונשיאי פרלמנטים ברחבי העולם כדי שיצטרפו אלינו בהגשת מועמדותו של הנשיא טראמפ לפרס נובל לשלום. איש מעולם לא היה ראוי לכבוד הזה יותר ממנו". 

מפגש זה הוא שיאו של הביקור המדיני לו קדמו סדרת מפגשים עם חברי בית הנבחרים והסנאט ובהם בין היתר: מנהיג הרוב בסנאט הסנאטור ג'ון ת'ון, הסנאטור הדמוקרטי ג'ון פטרמן, הסנאטור הרפובליקני לינזדהי גרהאם וחברי קבוצת הידידות של בית הנבחרים האמריקאי עם הכנסת משני חלקי הבית. בפגישות השתתף גם חבר הכנסת איתן גינזבורג (כחול לבן) מהאופוזיציה.

אמיר אוחנה פרס נובל לשלום מייק ג'ונסון מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art