מבזקים מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
כ"ג כסלו התשפ"ו | 13.12.2025
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"אמלא מדמך נהרות": דאגה בישראל מתיעודי ההסתה במצעדי צבא סוריה

תיעודי חיילי הצבא הסורי קוראים נגד ישראל, הדיונים במערכת הביטחון - והדרישה הישראלית מהמשטר: ״מצפים מכם לגנות״

"אמלא מדמך נהרות": דאגה בישראל מתיעודי ההסתה במצעדי צבא סוריה
חיילי הצבא הסורי קוראים נגד ישראל צילום: צילום מסך

ביום השנה לנפילת משטר אסד והקמת המשטר הסורי החדש אתמול - במערכת הביטחון ניטרו מהרשתות הגלויות תיעודים, שבהם נראים חיילי צבאו של ג׳ולאני במצעדים צבאיים שנערכו ברחבי סוריה.

בסרטונים נראים חיילי צבא סוריה כשהם קוראים קריאות תוקפניות נגד ישראל, ובין היתר גם משתמשים במילה ״אויב״ ברמיזה כלפי ישראל.

בתיעודים: החיילים קוראים: ״עזה עזה, היא הסיסמה, ניצחון ועמידה איתנה. אני בא אליך, האויב שלי, אכין מדמך תחמושת ואמלא מדמך נהרות״,״עזה עזה, עזה סמל, כיבוש והרס, יום ולילה״.

דורון קדוש דיווח בגל"צ, כי ביממה האחרונה התקיימו דיונים בנושא במערכת הביטחון, בהשתתפות גורמים בכירים, כדי לדון במשמעותם של הסרטונים. בישראל צפויים לנקוט צעדים - בין היתר צפויים להעביר מסרים תקיפים בנושא למשטר הסורי - ולדרוש ממנו לגנות את התיעודים של חיילי צבאו.

גורמי ביטחון אומרים: ״אנחנו פועלים מול המשטר הסורי בגישת ״חשדהו וחשדהו״ - מסתכלים עליהם בחשדנות גמורה. אופיו של המשטר הוא ג׳יהאדיסטי קיצוני, ואנחנו לא מתבלבלים ביחס אליהם״.

סוריה עזה

 צבע אדום

art