איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
גובר החשד במשטרה: סגן הפצ"רית ידע - וטייח
לפי מקורות בארגון, גל עשהאל ידע מי המדליפה - אך דיווח על פעולות שמעולם לא ביצע, בניסיון להגן על מפקדתו. האם בג"ץ ימנה שופט שיכריע?
במשטרה הולך ומתחזק החשד כי סגן הפצ"רית, תא"ל גל עשהאל, שידע על זהות המדליף בפרשת שדה תימן, הסתיר מידע במכוון ממשרד המשפטים שפיקח על הבדיקה - כך מפרסם ג'וש בריינר בהארץ מפי כמה מקורות בארגון.
עשהאל הופקד על בדיקת ההדלפה, אולם מידע שנאסף במסגרת צוות חקירה מיוחד מצביע על כך שכבר בתחילת הדרך ידע כי עו"ד יפעת תומר־ירושלמי, מפקדתו לשעבר, היא שעמדה מאחורי ההדלפה לחדשות 12.
לפי המקורות, עשהאל לא העביר את המידע לגורמים הרלוונטיים, ואף שיטה בעובדי משרד המשפטים שהיו מעורבים בבדיקה. מקור המעורה בחקירה אמר לעיתון "הארץ" כי אין כל אינדיקציה למעורבות של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה, בהדלפה או בטיוח.
החשדות נגד עשהאל הוצגו לו בימים האחרונים בחקירה, כשבמשטרה מציינים כי גם נגד תומר־ירושלמי גוברים החשדות. על פי אותם מקורות, צוות החקירה בחטיבת החקירות צפוי לסיים בקרוב את עבודתו, ולמסור ממצאים שלפיהם ייתכן שיש ראיות מספיקות להעמדת כל המעורבים לדין – בהם גם בכירים נוספים בפרקליטות.
בשבוע שעבר דיווחו בחדשות i24 כי עשהאל טען שפעל לפי הנחייתו של עו"ד חגי הרוש, עוזרה של היועצת המשפטית לממשלה, ואף קיבל ממנו שבחים. עם זאת, לפי המקורות, עשהאל מסר למשרד המשפטים דיווחים כוזבים – על פעולות שבפועל לא בוצעו – במטרה, כך נטען, להימנע מחשיפת מעורבותה של תומר־ירושלמי.
"החומרים מעלים כי עשהאל לא רק שיטה בהרוש, אלא גם בפקודיו", אמר מקור המעורה בפרטי החקירה. לדבריו, "אין שום אינדיקציה לכך שהיועמ"שית ידעה או הייתה מעורבת. מעגל השקר נותר בפרקליטות הצבאית".
נכון לעכשיו, לא ברור מי יקבל לידיו את ממצאי החקירה – שנעשית גם בשיתוף עם המלמ"ב. שר המשפטים יריב לוין טרם מצא משפטן שילווה את הבדיקה, כמתחייב מהחלטת בג"ץ. ייתכן כי עם סיום החקירה, ימנה בג"ץ שופט מטעמו שיקבל את ההחלטות בתיק.
