מבזקים מבזקים +
תל אביב 12°c
באר שבע 13°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
כ"ה כסלו התשפ"ו | 15.12.2025
תל אביב 12°c
באר שבע 13°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תפשירו בצק עלים לשבלולי פיצה יפים וטעימים בהכנה קלה במיוחד

קחו ביס אבל קחו בחשבון שעוד ביס אחד והפיציה שבידכם פשוט נזללת! פיציות יפות ומרשימות וכייפיות להכנה - להגשה מכל הלב בארוחה חלבית

תפשירו בצק עלים לשבלולי פיצה יפים וטעימים בהכנה קלה במיוחד
שבלולי פיצה צילום: שאטרסטוק

זמן הכנה: כ-15 דקות 

זמן אפיה: כ-25 דקות בחום של 190 מעלות 

כמות: כ-33 פיציות ​​​​​​​

מצרכים:

  • 1 בצק עלים מופשר
  • גבינה צהובה מגורדת
  • טבעות זיתים

לרוטב: 

  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 2 כפות אורגנו
  • מלח, מעט פלפל, מעט סוכר.
  • 1/3 כוס שמן
  • 3 כפות מים

לציפוי: ביצה ושומשום

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את הרסק עם השמן והמים ומתבלים, מערבבים עד לקבלת רסק מעט נוזלי אך עדיין יציב.
  2. פורסים את הבצק עלים ומרדדים מעט, חותכים ל-3 חלקים לרוחבו. (אפשר לחלק ל-2 ולקבל גלילים יותר עבים ופחות פיציות)
  3. בכל חלק מורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינה צהובה וזיתים ומגלגלים לרול.
  4. כל רול חותכים בעזרת סכין חדה ומדוייקת ל-10-11 שבלולים יפים.
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים ביצה ושומשום
  6. אופים בתנור חם למשך כ-25 דקות עד להשחמה יפה.

 צבע אדום

art