נציב המשטרה האוסטרלית עדכן כי בזירת הירי אותרו שני מטעני חבלה מאולתרים. בבדיקת חבלנים נמצא כי המטענים היו פעילים והם נוטרלו
הוצג מתווה הקואליציה לוועדת חקירה, לפיד: לא נשתף פעולה
ח"כ אריאל קלנר הציג את מתווה הקואליציה לוועדת חקירה לשבעה באוקטובר, שתורכב מנציגי הקאוליציה והאופוזיציה. לפיד כבר הודיע שלא ישתפו פעולה: "ועדת טיוח". המתווה כבר הכין לכך תשובה
ח"כ אריאל קלנר (הליכוד) הציג היום (ראשון) את עיקרי החוק שמקדמת הקואליציה, שמטרתו לעקוף את הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר. קלנר, הפועל בשליחותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, פרש מתווה להקמת גוף שיוגדר "ועדת חקירה ממלכתית לאומית", ויורכב מנציגים שייבחרו הן על ידי הקואליציה והן על ידי האופוזיציה.
על פי ההצעה, הוועדה תמנה שישה חברים שמתוכם ייבחר היו"ר. בשלב ראשון ייעשה ניסיון למנות את כל ששת החברים בהסכמה של 80 חברי כנסת. אם לא יושגו הסכמות בתוך 14 ימים – כל צד ימנה שלושה נציגים. במקרה שבו האופוזיציה לא תשתף פעולה, יו"ר הכנסת אמיר אוחנה ימנה את שלושת נציגיה במקומה.

אם חברי הוועדה לא יצליחו להסכים על יו"ר אחד, יכהנו שני יו"רים – אחד מטעם הקואליציה ואחד מטעם האופוזיציה. בנוסף, יתווספו לוועדה ארבעה נציגי משפחות שכולות שייבחרו על ידי נציגי שני הצדדים, ותפקידם יהיה לפקח על פעילות הוועדה.
בווינט דווח כי המניע להצגת החוק בשלב זה הוא כפול: מחד, הממשלה נדרשת להשיב עד 4 בינואר לעתירה שהוגשה לבג"ץ בדרישה להקים ועדת חקירה ממלכתית. ההצעה תאפשר לממשלה לטעון כי היא פועלת לקידום חלופה. מאידך, קיים חשש בלשכת ראש הממשלה כי הכנסת תתפזר לפני שיוקם גוף חקירה, ואז תוקם ועדה ממלכתית לפי החוק – על ידי ממשלה אחרת.
המטרה היא להימנע מהליך חוקי בו נשיא בית המשפט העליון – כיום יצחק עמית – ממנה את יו"ר ועדת החקירה.
בדבריו אמר קלנר: "למשפחות השכולות ולכל אזרחי ישראל מגיעות תשובות ואת כל האמת. כל מערכות המדינה צריכות להיבדק – הדרג המדיני, הביטחוני והמשפטי. כל מי שהיה לו השפעה על ביטחון ישראל. צריך ועדה של העם, על ידי העם ולמען העם".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את המתווה: "מודיע מראש – האופוזיציה לא תשתף פעולה עם הצעת הקואליציה להקמת ועדת טיוח לשבעה באוקטובר".
איציק בונצל, אביו של עמית ז"ל, התייחס אף הוא להקמת הוועדה החלופית: "כל מי שיימצא אשם חייב לשבת מאחורי סורג ובריח – כל מסקנה אחרת, מבחינתנו זה דיוני סרק".
