מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
כ"ו כסלו התשפ"ו | 16.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גם את זה רוצים לקחת לחרדים - וזה שווה מיליונים: "הם מופלים לטובה"

התנועה לאיכות השלטון תוקפת את הקריטריונים המסייעים למשפחות חרדיות ברכישת דיור - ודורשת לבטלם. לטענתה, עצם ההעדפה למרובי ילדים ולנישאים צעירים מהווה "אפליה מוסווית" שאין לה הצדקה כלכלית.

גם את זה רוצים לקחת לחרדים - וזה שווה מיליונים: "הם מופלים לטובה"
דירות צילום: Ideogram

התנועה לאיכות השלטון פנתה היום (שני) לשר הבינוי והשיכון חיים כץ, לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' וליועצת המשפטית לממשלה, בדרישה לשנות באופן מיידי את התבחינים לקבלת סיוע בהלוואות לדיור מטעם המדינה.

בפנייה טוענת התנועה כי התבחינים הקיימים – המעניקים ניקוד על בסיס מספר האחים והאחיות של המבקשים ומספר שנות הנישואין – "יוצרים אפליה מוסווית לטובת המגזר החרדי, תוך התעלמות מוחלטת ממצבם הכלכלי האמיתי של מבקשי הסיוע".

התנועה מציגה נתונים סטטיסטיים המעידים על הפער הדרמטי: בעוד רמת הפריון של האישה החרדית עומדת על 6.48 ילדים, רמת הפריון של האישה החילונית עומדת על 1.9 ילדים בלבד. גם בגיל הנישואין קיים פער משמעותי – גיל הנישואין הממוצע בקרב חרדים עומד על 22.5 לגברים ו-21.5 לנשים, לעומת 28.9 ו-27 בהתאמה בקרב יהודים שאינם חרדים.

לטענת התנועה, "תבחינים אלה אינם משקפים צורך כלכלי אמיתי אלא מעניקים יתרון מובנה למי שנולד למשפחה מרובת ילדים או נישא בגיל צעיר. כתוצאה מכך, משפחות מרקע סוציו-אקונומי גבוה עשויות לזכות בסובסידיה של עשרות אלפי שקלים ללא הצדקה עניינית, בעוד משפחות הזקוקות לתמיכה אמיתית נותרות מאחור".

התנועה מזכירה בפנייתה את פסק הדין בבג"ץ 1/98 (עניין כבל), בו קבע בית המשפט העליון כי תבחינים דומים "נתפרו למידות" החברה החרדית, וכי "הפליה זו בחלוקת משאבי הציבור היא בלתי נסבלת".

התנועה דורשת לקיים בחינה מחודשת של התבחינים ולהתאימם לעקרונות של "צדק חלוקתי", כך שהזכאות תיקבע על בסיס "צרכים כלכליים ממשיים בלבד. התנועה העמידה לגורמים דדליין להתייחסות עד ליום 31.12.2025, וציינה כי היא שוקלת נקיטת צעדים משפטיים".

התנועה לאיכות השלטון חרדים דיור

 צבע אדום

art