מבזקים מבזקים +
תל אביב 12°c
באר שבע 12°c
חיפה 12°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
כ"ז כסלו התשפ"ו | 17.12.2025
תל אביב 12°c
באר שבע 12°c
חיפה 12°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נציגת ארה"ב באו"ם מבהירה – "טראמפ לא יאפשר סיפוח ביו"ש"

במהלך ישיבת מועצת הביטחון של האו"ם על ההתפתחויות בגדה המערבית, גינה רמיז אלקפרוב, סגן המתאם המיוחד של האו"ם לתהליך השלום במזרח התיכון, את הרחבת ההתנחלויות

נציגת ארה"ב באו"ם מבהירה – "טראמפ לא יאפשר סיפוח ביו"ש"
התנחלות בחומש צילום: פלאש 90

סגנית נציגת ארה"ב באו"ם, ג'ניפר לוסטה, הדגישה אתמול כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לא יאפשר לישראל לספח אף חלק מהגדה המערבית, והוסיפה במהלך ישיבת מועצת הביטחון כי "טראמפ מצפה לסיום האלימות בגדה המערבית".

היא הוסיפה, "ארצות הברית נותרה ממוקדת בשמירה על ביטחון ישראל ויציבות עזה והגדה המערבית. הנשיא דונלד טראמפ הבהיר כי ארצות הברית מצפה לסיום האלימות בגדה המערבית ולא תאפשר סיפוח של אף חלק ממנה".

במהלך ישיבת מועצת הביטחון של האו"ם על ההתפתחויות בגדה המערבית, גינה רמיז אלקפרוב, סגן המתאם המיוחד של האו"ם לתהליך השלום במזרח התיכון, את הרחבת ההתנחלויות הישראליות ואמר כי היא הגיעה לרמות הגבוהות ביותר מאז שהאו"ם החל לנטר אותה בשנת 2017.

הוא הוסיף: "בשנת 2025, הרחבת ההתנחלויות הגיעה לרמה הגבוהה ביותר מאז שהאו"ם החל לעקוב אחריה בשנת 2017. פעולות ישראליות מתמשכות בצפון הגדה המערבית גרמו לאובדן חיים כבד, עקירה והרס נרחב, במיוחד במחנות פליטים. נוכחות ביטחונית ישראלית מתמשכת במחנות אלה מהווה הפרה של התחייבויות לסיים את הכיבוש הבלתי חוקי".

האו"ם ארצות הברית (ארה"ב) התנחלויות

 צבע אדום

art