מבזקים מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ"ז כסלו התשפ"ו | 17.12.2025
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הילדה שמכירה את היימנוט קסאו - וכמעט נחטפה: "הוא תפס אותי, צעקתי"

הילדה שנמלטה מניסיון חטיפה לכאורה מספרת כי החשוד מוכר לה מהעבר - מהעיר צפת שבה התגוררה וממנה גם נחטפה חברתה היימנוט קסאו: "הוא ניסה לתפוס לי את היד, צעקתי וברחתי". תושבים בצפת: "אולי סוף־סוף מתקרבים לתשובות"

הילדה שמכירה את היימנוט קסאו - וכמעט נחטפה: "הוא תפס אותי, צעקתי"
משטרה, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

הילדה שתועדה השבוע בבאר שבע כשהיא בורחת מאדם שניסה לכאורה לחטוף אותה, סיפרה הבוקר (רביעי) ל־ynet את פרטי האירוע: לדבריה, החשוד שנכנס לביתה "חבר של אבא שלי" – והיא מכירה אותו מצפת, העיר שבה התגוררה בעבר. "הוא תפס לי את היד. צעקתי ויצאתי מהבית", סיפרה.

לפי עדותה, האירוע התרחש כשאותו גבר "דפק לי בדלת ונכנס. הבאתי לו מים והוא שתה והלך לשירותים. כשחזר מהשירותים הוא אמר לי 'בואי אספר לך משהו'. הוא תפס לי את היד – ופתחתי את הדלת ויצאתי, והוא תפס לי את היד. צעקתי ויצאתי מהבית".

הילדה, שמתגוררת כיום בבאר שבע, סיפרה כי הכירה את החשוד עוד מתקופתה בצפת, שם גדלה. היא הדגישה כי אינה יודעת אם יש קשר בינו לבין היעלמותה של היימנוט קסאו – ילדה בת 9 מצפת שנעדרת מאז פברואר 2024. "הכרתי את היימנוט – היא חברה של אחותי", הוסיפה, אך הבהירה: "לא הייתי באירוע החטיפה שלה".

לביאה, תושבת צפת ושכנה של משפחת קסאו, סיפרה על תחושת התעוררות לאחר חודשים ארוכים של שתיקה. "יש תחושה שסוף־סוף עלו על משהו אחרי כמעט שנתיים של שקט", אמרה. לדבריה, עצם העובדה שהוטל צו איסור פרסום מרמז על כיוון משמעותי בחקירה. "יש מלבד היימנוט עוד לא מעט נעדרים מאזור צפת", ציינה. "זה מצב שאי־אפשר לחיות איתו. עד שלא נגלה מה באמת קרה להיימנוט – נמשיך לחיות בפחד".

בכיר במשטרה צוטט אתמול באומרו כי האירוע בבאר שבע "נבדק", וכי ייתכן שמדובר בצירוף מקרים חריג. הוא אישר כי זהות החשוד ידועה למשטרה.

היימנוט קסאו, שעלתה עם משפחתה מאתיופיה כשלוש שנים לפני היעלמותה, התגוררה במרכז קליטה של הסוכנות היהודית ברחוב צה"ל בצפת. היא נראתה בפעם האחרונה ב־25 בפברואר 2024, לאחר שיצאה עם חברותיה לחלק פלאיירים של אחד המתמודדים בבחירות המקומיות. מאז – נעלמה. לא נמצאו ממצאים חד־משמעיים בזירה, ולא התקבל תיעוד המסביר כיצד או לאן נעלמה. החיפושים נמשכים.

היימנוט קסאו נעדרים צפת באר שבע

 צבע אדום

art