ינון מגל: לפי ויקיפדיה, אלה מילות השיר בילאדי בילאדי. "ההמנון הפלסטיני" ששרו אמש במפלגה המשותפת: לוחם המקריב עצמו, הוי אדמתי, אדמת האבות לוחם המקריב עצמו, הוי עמי, עם הנצח בזכות נחישותי, והאש שלי, ובעוצמת נקמתי, ובגעגועֵי-דמִּי לארצי ולביתי, טיפסתי על ההרים ויצאתי למאבק, הבסתי את הבלתי-אפשרי וריסקתי את המגבלות לוחם המקריב עצמו, הוי אדמתי, אדמת האבות לוחם המקריב עצמו, הוי עמי, עם הנצח בנשוב הרוח ולנוכח אש הנשק ובעקשנותו של עמי על המאבק פלסטין היא ביתי, היא אדמת ניצחוני פלסטין היא נקמתי ואדמת העמידה האיתנה לוחם המקריב עצמו, הוי אדמתי, אדמת האבות לוחם המקריב עצמו, הוי עמי, עם הנצח בשם השבועה, בצל הדגל, בשם אדמתי, ובשם עמי, ובשם אש הכאב, אחיה כלוחם המקריב עצמו, אשאר לוחם המקריב עצמו, אמות כלוחם המקריב עצמו, עד אשר אשוב, לוחם המקריב עצמו בקיצור, שיהיה בהצלחה לגוש השינוי התיקון והריפוי עם הממשלה החדשה 🤣 נפגש בבחירות הבאות 😉
אילון מאסק חוזר למחנה טראמפ ומזרים תרומות ענק לרפובליקנים
דיווח ב Axios מצביע על חידוש הקשר בין מאסק לטראמפ, עם תרומות בהיקפים חריגים לקראת בחירות האמצע של 2026
לאחר תקופה של מתיחות פומבית והצהרות על הקמת מפלגה עצמאית, נראה כי אילון מאסק מהדק מחדש את קשריו עם המחנה הרפובליקני ועם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
על פי דיווח של אתר Axios, שפורסם במעריב, מאסק החל בתקופה האחרונה להזרים תרומות כספיות משמעותיות למועמדים רפובליקנים במירוצים לבית הנבחרים ולסנאט, כחלק מההיערכות לבחירות האמצע שייערכו בשנת 2026.
לפי שני מקורות המעורים בפרטים, מאסק כתב צ׳קים בהיקפים גדולים והבהיר לסביבתו כי הוא נכון להגדיל עוד יותר את היקף התרומות ככל שמסע הבחירות יתקדם. המעורבות אינה מתמצה בכסף בלבד, וגורמים פוליטיים מציינים גם את ההשפעה הציבורית והמומנטום שמאסק מעניק למחנה הרפובליקני.
עוד דווח כי מאסק השתתף בנובמבר האחרון בארוחת ערב מצומצמת עם בכירים בצמרת הממשל, בהם סגן הנשיא ג׳יי די ואנס, ראש סגל הבית הלבן סוזי וויילס ובכירים נוספים המעורבים בניהול הקשר הפוליטי והתרומות. משקיפים מעריכים כי המשאבים הכלכליים העצומים של מאסק עשויים להעניק לרפובליקנים יתרון משמעותי במאבק על שימור הרוב בשני בתי הקונגרס.
