בחודש הבא צפויה פגישת של הרמטכ"לים מהמדינות החברות בכח הרב הייצוב הרב לאומי שישלח לעזה (i24)
פרצת אבטחה חמורה בארה״ב: נתוניהם של 5.8 מיליון לקוחות נחשפו
חברת דירוג האשראי 700Credit גילתה את הפריצה כבר באוקטובר, אך דיווחה עליה באיחור. המידע שנדלף כולל פרטים מזהים של רוכשי רכב
פרצת נתונים רחבת היקף פגעה בחברת 700Credit האמריקאית, המספקת שירותי דירוג אשראי ואימות זהויות לאלפי סוכנויות רכב.
על פי הדיווח באתר אנשים ומחשבים, כ-5.8 מיליון בני אדם נפגעו, כולם לקוחות שרכשו כלי רכב מסוכנויות המשתמשות בשירותי החברה.
החברה גילתה את הפריצה בסוף אוקטובר אך דיווחה עליה רק לאחר כחודש וחצי. בהודעתה נמסר כי גורם לא מורשה נחשף למידע אישי מזהה, כולל שמות, כתובות ומספרי ביטוח לאומי, אך לטענתה אין אינדיקציה לגניבת זהות או לשימוש לרעה במידע.
משרד התובע הכללי של מדינת מיין מסר כי הנתונים הועתקו ללא אישור מאפליקציית אינטרנט של החברה. חוקרי סייבר מעריכים כי מקור הפריצה בתצורה שגויה בממשקי API, שאפשרה איסוף נתונים לאורך חודשים.
הנפגעים זכאים לשירותי הגנת זהות ומעקב אשראי למשך שנה ללא תשלום, והחברה המליצה לעקוב אחר פעילות פיננסית חריגה ולדווח עליה מיד.
